2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Nálunk játszanak a határontúliak

A Komáromi Jókai Színház és a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának előadásaival fejeződik be a Vendégségben Budapesten - Határon túli magyar színházi estek őszi féléve - tájékoztatta az MTI-t a rendezvénysorozatot szervező Égtájak Programiroda.
2008. november 29. szombat 16:16 - Hírextra
December első napján a csupa nő által előadott, Anyám azt mondta, hogy ne című angol ősbemutatóval vendégszerepel Budapesten a Komáromi Jókai Színház. Charlotte Keatley darabját az új révkomáromi művészeti vezető, a Budapesten élő, román származású, de Londonban diplomázott Lévay Adina rendezte, a négy szerepet Szvrcsek Anita, Holocsy Krisztina, Germán Zille és Szoták Andrea alakítják.

Ugyancsak a Tháliában viszi színre a társulat Gárdonyi Géza Bezerédi Zoltán által rendezett színművét, A bort december 2-án. A műfaji konvenciókon túllépő, valódi emberi sorsokat ábrázoló népszínmű főbb szerepeit Manases István, Hajdú László, Holocsy Krisztina és Varsányi Mari játsszák - közölte az Égtájak Programiroda

A Szabadkai Népszínház szinte teljes évadkeresztmetszetet nyújt az elmúlt időszak legfigyelemreméltóbb produkcióiból december 3. és 5. között. Telihay Péter állította színpadra a vajdasági teátrum Shakespeare-adaptációját Vízkereszt, vagy bánom is én címmel. A hajótörést szenvedő fiatal ikerpár Nádasdy Ádám fordításában, sok zenével kel életre a Thália színpadán, Kálló Bélával, Ralbovszki Csabával, G. Erdélyi Herminával, Pálfi Ervinnel és Körmöci Petronellával a főbb szerepekben.

A szabadkai teátrum legfrissebb produkcióját is elhozza Budapestre: Peter Schaffer Equusát a szabadkai Hernyák György rendezte, koreográfusa Döbrei Dénes Franciaországból, a színpadkép tervezője Gadus Erika Szlovákiából, míg a zeneszerző a Szerbiában élő Verebes Ernő. A szerző szerint "a terror és a gyönyör ötvözetét" provokálni kívánó, kizárólag felnőtt nézőknek ajánlott darab főbb szerepeit Kovács Frigyes, Szőke Attila, Csernik Árpád és Vicei Natália alakítják a Thália Színházban.

A Nemzeti Színház ad otthont december 5-én Kovács Frigyes Színikritikusok díjával jutalmazott rendezésének, a Szomorú vasárnapnak. A Seress Rezső utolsó estje a Kispipa vendéglőben alcímmel játszott, kétrészes zenés játékban G. Erdélyi Herminát, Pálfi Ervint és Szőke Attilát láthatja a közönség, hegedűn Lajkó Félix közreműködik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását