2024. április 24. - György

Ujhelyi nem a propagandára kíváncsi a járványhelyzetben

Betekintés kért a szocialista Ujhelyi István a koronavírus-járvány kezelésével kapcsolatos kormányzati dokumentumokba.
2021. március 16. kedd 13:03 - HírExtra

Ujhelyi István európai parlamenti (EP-) képviselő, az EP közegészségügyi bizottságának tagja kedden a Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón elmondta, nem tartja elégségesnek, ahogy a kormány kezeli a járvány gazdasági, társadalmi hatásait, illetve a vakcinabeszerzéseket.
    
Az ellenzéki politikus - aki oltáspártiként jellemezte magát - közölte, két miniszternek és Müller Cecília országos tisztifőorvosnak küld levelet, mert elege van abból, hogy csak olyan információkat hoznak nyilvánosságra, amely a kormány propagandacéljait szolgálják, de szakmai kérdésekre nem válaszolnak.
    
Az EP-képviselő kifogásolta, hogy a kínai és az orosz vakcinaszerződéseket bemutatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter közösségi oldalán, de az uniós vakcinabeszerzés logisztikai és szállítási dokumentációját nem, pedig arról is a magyar kormány tárgyalt.
    
Ujhelyi István a többi között betekintést szeretne a kormány teljes, átfogó oltási stratégiájába, illetve látni szeretné azokat a feljegyzéseket, amelyeket a magyar kormány azon képviselője készített, akit az uniós irányítóbizottság tagjaként a közös vakcinabeszerzési folyamat felügyeletére delegáltak.
    
Hozzátette: meg kívánja ismerni azoknak a szakembereknek a névsorát, akik összeállították az oltási sorrendet és a kockázati csoportokat; tudni akarja, milyen módon osztják el az oltóanyagokat az országban.
    
Az MSZP EP-képviselője azt is firtatta, miért kellett egy igazolható szakmai múlttal nem rendelkező, de annál zavarosabb múltú magyar közvetítő céget megbízni az 55 milliárd forintos kínai oltóanyagbeszerzés lebonyolításával.
    
Hozzátette: most az oltás megszervezésének van az ideje, de eljön az a pillanat, amikor ezzel is el kell tudnia számolnia a kormánynak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását