2024. április 19. - Emma

Folytatódik a Határon túli magyarság konferencia

Ma tartják a köztársasági elnök által kezdeményezett, Határon túli magyarság a 21. században című konferenciasorozat ötödik találkozóját Budapesten, a Sándor-palotában.
2008. november 28. péntek 07:16 - Hírextra
Sólyom László a 2006 tavaszán indított rendezvénysorozat keretében határon túlról érkező és magyarországi tudósokkal, értelmiségiekkel tanácskozik.A mostani konferencia a "Lemaradásban? - oktatás, képzés, képességfejlesztés a határon túl" címet viseli.

A KEH közlése szerint a tanácskozás elején Sólyom László köztársasági elnök köszönti a meghívott szakértőket. A konferencia két főelőadója Setényi János oktatáskutató és Papp Z. Attila szociológus, az MTA Kisebbségkutató Intézetének munkatársa lesz. A tanácskozás délutáni programja keretében a konferencia előadói és a további szakértő meghívottak kerekasztal-beszélgetésen vitatják meg a határon túli középfokú és felsőfokú oktatást érintő legfontosabb kérdéseket.

Az államfő már többször úgy nyilatkozott, elnöki tevékenysége egyik sarkalatos pontjának tartja a nemzeti összetartozás erősítését, s ennek egyik feltétele a határon túli magyarok helyzetének megismerése.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását