2024. május 22. - Júlia, Rita

Az élelmiszertermelés befolyásolja az ország jövőjét

A parlament mezőgazdasági bizottságának elnöke szerint a magyar mezőgazdaság, ezen belül az élelmiszertermelés alapvetően befolyásolja az ország jövőjét, hiszen sikere vagy kudarca azonnal lecsapódik a társadalom egészében.
2008. június 5. csütörtök 07:46 - Hírextra

Font Sándor fideszes képviselő pártja mezőgazdasági és környezetvédelmi programjának főbb elemeit ismertetve beszélt erről szerdai, békési sajtótájékoztatóján.

Elmondta: a rossz termés azonnal élelmiszerár-emelkedést okoz, a nem megfelelő minőségű élelmiszer piacra kerülése pedig bizalmatlanságot szül a fogyasztóban.

Mint mondta, a szűkebb mezőgazdasági termelés ugyan csak a GDP 4-5 százalékát adja, ám a beszállítókat - közöttük például a mezőgazdasági gépgyártókat, vagy a műtrágyagyártókat - is figyelembe véve az ágazat a bruttó hazai termék 22-24 százalékát állítja elő.

Font Sándor szólt a mezőgazdaság környezetvédő tevékenységéről is, hiszen mint mondta, a magyar agrárkörnyezet-védelemnek köszönhetően jó minőségű és génmanipuláció-mentes, tiszta élelmiszereket állít elő a gazdaság.

Hangsúlyozta: a külföldi piac magasabb árral ismeri el ezeket a magyar termékeket, és hasonló lehetőség kínálkozik a bioélelmiszerek előállításában is.

A mezőgazdasági szakember ugyanakkor felelőtlenségnek nevezte, ahogyan a vízzel bánik az ország. Mint mondta, a folyók egyszerűen átfolynak az országon, holott tározókat kellene létesíteni annak érdekben, hogy szárazabb időjárás esetén a gazdák öntözővízhez juthassanak.

Font Sándor leszögezte: a Fidesz mezőgazdasággal kapcsolatos tervei csak akkor vezethetnek eredményre, ha sikerül tartósan magyar tulajdonban tartanai a hazai termőföldet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását