2024. április 26. - Ervin

A fekete péntek első halálos áldozata

Megvan az első halálos áldozata Amerikában az ünnepi vásárlási őrületnek; a hálaadás ünnepe utáni nagy leértékelések napján egy New York állambeli áruháznál a boltba özönlő vásárlók agyontapostak egy éjjeliőrt.
2008. november 28. péntek 22:00 - Hírextra
Az Egyesült Államokban Black Fridaynek (fekete pénteknek) nevezik a hálaadás utáni vásárlási szezon első napját. Az elnevezés eredete az 1960-as évekig nyúlik vissza: az óriási forgalomnak köszönhetően régen sok kiskereskedő üzlete ettől a naptól vált éves szinten jövedelmezővé, a könyvelésben ekkortól írták fekete tintával a számokat.

Az ünnepi vásárlási időszak hatalmas leértékelésekkel kezdődik Amerika üzleteiben, sok helyen az első néhány száz vásárló még külön ajándékot is kap. Az ajándékokra és a különleges vételi ajánlatokra éhes vásárlók ilyenkor szó szerint megrohamozzák a kora hajnalban nyitó áruházakat.

Így történt ez a Long Island-i Valley Streamben is a helyi Wal-Mart áruháznál, ahol a várakozó több százas tömeg a nyitáskor szinte rátörte az ajtót az ott várakozó őrre. Az esetről a New York Daily News című napilap számolt be szemtanúkra hivatkozva.

A 34 éves őr megpróbálta csillapítani a vásárlók rohamát, amely azonban elsodorta őt a hajnali 5 órai kapunyitáskor. Szemtanúk szerint a beáramló tömeg maga alá temette az áruház alkalmazottját, a vásárlók áttrappoltak rajta. A fiatalembert kórházba szállították, de már nem lehetett megmenteni, egy órával az eset után meghalt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását