2024. május 21. - Konstantin

Kelly Rowland az AIDS ellen küzd

December 1-én, az AIDS elleni harc világnapján több műsorral jelentkezik a témával kapcsolatban a magyar MTV. A csatorna AIDS ellen harcoló alapítványa, a Staying Alive égisze alatt készült a Kelly Rowland’s Diary, és az Xpress című produkció. Kelly
2008. november 27. csütörtök 11:47 - Hírextra
A Destiny’s Child-ból ismert világhírű énekesnő, Kelly Rowland világszerte HIV pozitív és AIDS-es fiatalokkal beszélgetett az MTV kamerái előtt, és első kézből osztja meg tapasztalatait a csatorna nézőivel a december 1-én 19.00-kor adásba kerülő „naplójában”. Kelly a Staying Alive Alapítvány nagyköveteként utazta be a földet, hogy világszerte felhívja a figyelmet a HIV vírus veszélyeire a fiatalok körében. Útja során Kelly találkozott korábban a szexiparban dolgozó lányokkal Tanzánia szívének vöröslámpás negyedében, és egy kenyai csoporttal, akik iskolákban tartanak előadásokat a betegség veszélyeiről. Az énekesnő rendkívül bensőséges és megható beszélgetéseket folytatott világszerte olyan fiatalokkal, akiknek életére, kapcsolataira rányomta a bélyegét ez a betegség. Sőt, példamutatásként és bátorításként Kenyában ő is alávetette magát az AIDS tesztnek.

“Szeresd magad annyira, hogy megvédd az életed. Közhelynek tűnhet, de egyetlen ember is képes megváltoztatni dolgokat, egyetlen hang elég a figyelem-felkeltésre. Mindenki érintett lehet, ezt csak most kezdik felfogni az emberek. Harcolnunk kell az AIDS ellen." – árulta el Kelly a készülő műsor kapcsán.

A Kelly Rowland’s Diary olykor sokkolóan, máskor humorosan, de mindenképpen hatásosan hívja fel a fiatalok figyelmét a védekezés fontosságára.

A Staying Alive alapítványt az MTV hozta létre tíz évvel ezelőtt, számtalan kampány fűződik a nevükhöz, jelenleg a legjelentősebb, e témában működő nonprofit szervezet. Az AIDS elleni harcot nagyon komolyan veszik és fontosnak tartják a csatornánál: saját gyártású sorozatuk, a Fur TV báb-hősei például olyan kisfilmekben szerepelnek, amelyek az óvszer használatának fontosságára hívják fel a figyelmet.

Az Xpress pedig egy órás dokumentumfilm Brazíliából, a Dominikai Köztársaságból, Kolumbiából és az USA-ból, melyben táncosok, művészek, aktivisták, politikai újságírók igyekeznek megszüntetni a sztereotípiákat a betegségben szenvedőkkel kapcsolatosan.

Az AIDS elleni harc világnapja az MTV-n december 1-én!
Forrás: Red Lemon
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását