2024. április 29. - Péter

Ifjúsági találkozó

fjúsági találkozóval egybekötött vezetőképzőt szervez Kárpát-medencei középiskolások számára a Rákóczi Szövetség péntektől vasárnapig Budapesten - közölték a szervezők az MTI-vel.
2008. november 27. csütörtök 07:33 - Hírextra
A találkozó célja az értékközvetítés mellett az ifjúsági szervezetek közötti kapcsolatépítés, a szervezetek munkájának segítése és hatékonyságának javítása.

A találkozóra - amelyre a Rákóczi Szövetség Kárpát-medencei középiskolai ifjúsági szervezetei kaptak meghívást - hatvan résztvevőt várnak 30 intézményből.

A rendezvényen előadást tart többek között Borókai Gábor, a Heti Válasz főszerkesztője, Pálffy István, az MTV műsorvezetője, Jeszenszky Géza korábbi külügyminiszter és idősebb Rókusfalvy Pál, az Antall-kormány főtanácsosa.

A Rákóczi Szövetség 1989-ben alakult azzal a céllal, hogy a határon túl élő magyar kisebbségek nemzeti, kulturális, szellemi, közművelődési és érdekképviseleti tevékenységét segítse és hatékonyan részt vállaljon identitástudatuk megőrzésében. Nevéből adódóan másik fontos feladatának tekinti II. Rákóczi Ferenc fejedelem szellemi örökségének és emlékének megőrzését és a magyar kulturális hagyományok ápolását. A szövetségnek jelenleg Kárpát-medence szerte több mint kilencezer tagja, és csaknem kétszáz helyi szervezete van.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását