2024. május 11. - Ferenc

Engedélyezték az eutanáziát

Jóváhagyta a mexikói szenátus, hogy a végstádiumban lévő betegek törvényesen kérhessék a passzív eutanáziát.A passzív eutanázia annyit jelent, hogy a végstádiumban lévő betegnél abbahagyják a gyógyszeres kezelést, vagy kikapcsolják a gépeket, melyek meste
2008. november 27. csütörtök 13:10 - Hírextra
A törvénytervezet egy korábbi változatában még szerepelt egy lelkiismereti záradék, amely az orvosok számára lehetővé tette, hogy megtagadják a passzív eutanázia alkalmazását.

A szenátus által most elfogadott módosítás kötelezi ugyanakkor a passzív eutanáziát elutasító orvosokat arra, hogy a végstádiumban lévő betegeiket adják át kollégáiknak.

A törvény lehetővé teszi, hogy egy végstádiumban lévő felnőtt beteg - két tanúval igazolva - írásban kérheti, hogy kívánságára hagyják abba az életét meghosszabbító kezelést.

"Az a szándékunk, hogy ezek a betegek, lehetőség szerint otthonukban, szeretteik körében lehessenek halálukkor, és ne legyenek kitéve a mesterségesen meghosszabbított haldoklásnak" - magyarázták a törvényhozók.

A törvény értelmében minden végstádiumban lévő beteg otthonában kaphat kezelést vagy a betegségének, szükségleteinek megfelelő és életminőségét fenntartó gondoskodást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását