2024. május 11. - Ferenc

Él a magyar EP munkatárs

Túlélte a szerdai mumbai merényleteket a korábban sérültnek hitt magyar EP-munkatárs, a fiatalember hazatelefonált a támadás után - mondta Szelestey Lajos külügyi szóvivő az MTI-nek.
2008. november 27. csütörtök 06:45 - Hírextra
Nem esett baja az uniós delegációval utazó európai parlamenti ügyintézőnek. A fiatalember felhívta a családját és azt mondta, jól van - hangsúlyozta Szelestey Lajos.

A szóvivő kiemelte: a korábbi hírekkel ellentétben a merényletben nem lőtték meg a fiatalembert, aki a támadások elől egy közeli kórházba menekült.

Glattfelder Béla, az Európai Parlament (EP) néppárti képviselője, aki korábban azt mondta telefonon az MTI-nek, hogy az Európai Parlament egyik magyar alkalmazottját meglőtték, az EP nemzetközi kereskedelmi bizottsága küldöttségének tagjaként tartózkodik Mumbaiban.

A képviselő közölte azt is: a hírek szerint az európai parlamenti delegáció több tagja, köztük képviselők is még bent vannak a Tádzs Mahal Hotelben, és "nincsenek még biztonságban".
A szerdai mumbai támadásoknak a legutóbbi híradások szerint nyolcvan halálos áldozata van. India pénzügyi fővárosában fegyveresek legalább hét helyszínen nyitottak tüzet különböző célpontokra: ötcsillagos szállodákra, idegenforgalmi nevezetességekre és egy pályaudvar környékére.

Nyugati túszok vannak a támadók kezén a Tádzs Mahal luxusszállodában - jelentette a CNN/IBN hírtelevízió.

Szemtanúk arról számoltak be, hogy a merénylők brit és amerikai útlevéllel rendelkező embereket kerestek.

Egy hírügynökségi jelentés szerint a terroristák közül is legalább ketten életüket vesztették.
Szelestey Lajos az MTI-t arról is tájékoztatta, hogy egyelőre nem lehet tudni, hány magyar tartózkodik Mumbaiban. A Külügyminisztérium arra kéri az ott lévő magyarokat, jelentkezzenek a magyar nagykövetségen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását