2024. május 16. - Mózes, Botond

Britek söpörték be a díjakat

Tíz díjból hetet szereztek meg a 36. Nemzetközi Emmy díjkiosztó gáláján a brit televíziósok.
2008. november 26. szerda 06:39 - Hírextra
A hétfőn este a New York-i Hilton szállodában megrendezett ceremónián a legjobb színész (David Suchet a Maxwellből), színésznő (Lucy Cohu a Forgivenből), dokumentumfilm (The Beckoning Silence), komédia (The I. T. Crowd) és dráma (Life on Mars) kategória díjazottjai is Angliából kerültek ki. Szintén a britek kapták a legjobb művészeti műsorért (Stictly Bolshoi), valamint gyermek- és ifjúsági programért (Shaun the Sheep) járó kitüntetést.

Az Emmy-díjért az Amerikán kívül készült tévéprogramok indulhatnak. Idén 16 ország negyven produkcióját nevezék a nemzetközi elismerésre.

Először kapott Emmyt jordániai és argentin tévéműsor. Az invázió című románc (háttérben az izraeli-palesztin konfliktussal) a teleregény kategória győztese lett. A Television por la Identidad című argentin munka pedig a televíziós film vagy miniszéria mezőnyből került az első helyre.

A reality műsorok közül a hollandok Nagy Donor Show-ja lett a nyertes, amelyben arról kellett dönteni, hogy három jelölt közül kié legyen egy halálos beteg nő veséje. (Később kiderült, hogy a nő csak szerepet játszott, és a műsor gazdái csak a holland kormány figyelmét akarták felhívni a szervadományozás rendezetlen helyzetére.)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását