2024. április 20. - Tivadar

Az ifjúság szimpátiájára utaznak a szocik?

A keddi parlamenti szavazások után, illetve a költségvetés december 15-iki várható elfogadásával 2009-ben 400-500 millió forinttal több forrás jut az ifjúságnak, mint az idén - mondta Török Zsolt szocialista országgyűlési képviselő szerdai budapesti sajtó
2008. november 26. szerda 14:28 - Hírextra
A kormánypárti politikus farizeussággal vádolta meg a Fideszt, mivel az ellenzéki párt ifjúsági szervezete, a Fidelitas több vezetője nemmel szavazott a gyermek- és ifjúsági alapprogram 200 millió forintos többlettámogatására, miközben - tette hozzá - azt állítják, hogy kevés költségvetési pénz jut a fiataloknak.

Török Zsolt hozzáfűzte: a szocialisták kedden megszavazták azt az ellenzéki javaslatot, ami alapján jövőre százmillió forinttal több jut drogmegelőzésre.Mint elhangzott, a rendezvényekre és egyéb programokra felhasználható 200 millió forint 70 százalékát regionálisan ítélik oda.

Más költségvetési javaslatokról szólva a szocialista képviselő elmondta: még nem került a plenáris ülés elé, de a szakbizottságban már többséget kapott az MSZP ifjúsági tagcsoportjának indítványa, ami alapján 2009-ben 85 millió forintos többlettámogatásban részesülne a Zánkai Gyermek- és Ifjúsági Központ, 30 millióval több jutna AIDS- és drogmegelőzésre, és szintén 30 milliós többletforrás állna rendelkezésre gyermek- és ifjúsági szakmai pályázatokra.

Más téma kapcsán Török Zsolt közölte: több rokkantnyugdíjas érdeklődött arról, jár-e neki jövőre a 13. havi juttatás. Hangsúlyozta: természetesen igen, akkor is, ha a rokkantnyugdíjas nem töltötte be 62. életévét, hiszen a 80 ezer forintos plafont becslése szerint nem éri el a rokkantsági nyugellátások 99 százaléka.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását