2024. március 29. - Auguszta

Utánpótlás Magyar bajnokság

Jól szervezett versenyen, 5 küzdőtéren vetélkedtek a Magyar bajnoki helyezésekért a 18 év alattiak. A versenyen megjelent szervezetünk alapítója- Shihan Furkó Kálmán, aki közelmúltbéli betegségéből épült fel. Akár csak Magna Gergő, aki szintén jelen volt.
2008. november 25. kedd 19:53 - Hírextra
A versenyt Gyöngyös város polgármester nyitotta meg. Több ügyes versenyző lépett tatamira, és tapasztalható a gyermek, serdülő küzdők technikai fejlődése. Egyre jobb technikai és taktikai megoldásokat alkalmaznak, többször igen magas szinten. Ezek néha nem tökéletes befejezésűek, de véleményem szerint a bíráknak ezeket akkor is díjazni kell, hisz ezzel is ösztönözhetik a fiatalokat. Jól láthatóan a különböző gyorsasági képességek is egyre jobbak.

Ezt a fejlődést természetesen folytatni kell az ifi- junior korosztályban is, ahol azonban már egyes küzdelek szakmai színvonala elveszik a kondícionális képességekben. Néhol túl soka a fogás, lökés, tolás, amit nem szabad engedni, és mindent meg kell tenni a lehető legtisztább küzdelem érdekében. Néhol a versenyzők nem merik felvállalni a jó technikai megoldásokat, mert azokat csak alacsonyabb frekvenciánál és iramnál tudják a küzdelembe illeszteni. Viszont ha a partnerük magasabb iramot diktál, nem teszik meg, hogy ne tartsák vele ezt, a vereségtől tartva. Mindenképpen fejleszteni kell a 14-18 év közöttiek technikai, taktikai tudását.

Kiemelkedett a mezőnyből a Castrum Sc, a Siófok, a Jászberényi Yakuzák és a Victory Martfű versenyzői, akik a legeredményesebbeknek bizonyultak. A junior válogatottak mind jól szerepeltek, és a szakvezetők már figyelték az utolsó éves ifi küzdőket is, hogy ki kerülhet be jövőre a nemzeti keretbe.
Gratulálunk a szervezőknek és a versenyzőknek is.
Forrás: xlSport
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását