2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Foglalkozása szélhámos

Egy jóképű, pénzes nőkre vadászó szélhámos áll Goda Krisztina legújabb filmjének a középpontjában. A Nagy Ervin által életre keltette csaló a rendező és a főszereplő szerint egyaránt egy rendkívül összetett és izgalmas karakter. A Kaméleon december 4-én k
2008. november 25. kedd 20:30 - Hírextra
"Egy beteges hazudozóról akartunk filmet készíteni, egyszerűen lenyűgözött minket az, amit egy szélhámos csinál, hogy több különböző személyiségnek adja ki magát egyszerre" - mondta el Goda Krisztina a film keddi sajtóvetítését követően az MTI-nek.

"Manapság igen jellemző dolog a hazugság, az, hogy mindenki másnak akar látszani, mint ami valójában; erre akartam felhívni az emberek figyelmét" - hangsúlyozta a rendező.

"A szélhámos- és a színészszakma valahol nagyon hasonlít egymáshoz" - jegyezte meg a főszereplő, Nagy Ervin, hozzátéve ugyanakkor, hogy a civil életben, napi 24 órában játszani igencsak fárasztó lehet. A színész elmondta, hogy nagyon örült a szerepnek, a személyiségeit folyamatosan váltogató figura eljátszása hatalmas szakmai kihívást jelentett számára.

Nagy Ervin szerint senkit sem lehetetlen átverni, főleg, ha az ember olyan alaposan jár el, mint a Kaméleon ellentmondásos hőse. Utalva arra, hogy filmbéli karaktere potenciális áldozatai szemetében turkálva von le következtetéseket róluk, a színész nevetve megjegyezte, hogy a forgatás óta önkéntelenül is bele-bele les mások szemetesébe.

A Kaméleon főhőse a harmincas éveiben járó Gábor, aki azt csinálja, amiben a legjobb: hazudik. A jóképű férfi magányos, csúnyácska nőket hálóz be, majd pár hét múlva távozik a megtakarított pénzükkel. Az üzlet jól megy, Gábor azonban egy idő után unatkozni kezd, valódi kihívásra vágyik. Megismeri Hannát, a gazdag és híres balerinát, akinél minden trükköt be kell vetnie. A hazugságok bonyolult hálójába azonban ő maga is belegabalyodik.

A csavaros történetű filmben Hannát Hámori Gabriella játssza, de feltűnik a vásznon Trill Zsolt, Csányi Sándor és Kulka János is. A forgatókönyvet A csak szex és más semmi forgatókönyvét is jegyző Divinyi Réka írta, az operatőr Babos Tamás és Gulyás Buda volt.

A december 4-én debütáló Kaméleont részben Budapesten, részben az etyeki Korda Filmstúdióban forgatták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását