2024. május 2. - Zsigmond

Egyetértő kabinet

Egyetértett a Főpolgármesteri Kabinet hétfőn azzal, hogy az európai uniós támogatáshoz kötődő többletfeladatok miatt 80 millió forinttal emeljék a 4-es metró építésének kommunikációjával foglalkozó cég megbízatási keretösszegét - tudta meg az MTI az ülés
2008. november 24. hétfő 16:20 - Hírextra
A politikusok tájékoztatása szerint a Sawyer-Miller Group 2005 szeptembere és 2010 decembere között 214 millió forintért végez PR-feladatokat a 4-es metró építése kapcsán. A plusztámogatást nem az idei, hanem a jövő évi költségvetésben rendezik - jegyezték meg.

Támogatta a városvezetés azt a javaslatot is, hogy az önkormányzat csütörtöki közgyűlésén pótkézbesítéssel napirendre vegyék a Budapesti Egészségközpont Zrt. megalakításával összefüggő kérdéseket. A kórházak önállóságát nem érinti a zrt. létrehozása, az egyelőre elsődlegesen az elektronikus TAJ-kártya fővárosi bevezetésével foglalkozna. A kormány szerdán dönt ez ügyben - jegyezte meg John Emese, az SZDSZ frakcióvezetője. Steiner Pál MSZP-frakcióvezető hozzátette, hogy a zrt. létrehozására 12 millió forintot költenének abból a 300 millió forintból, amit már korábban biztosítottak a Budapesti Egészségügyi Modell kidolgozására.

Indokoltnak tartotta a városvezetés, hogy még az idén rendezzék azt a jogvitás ügyet, ami annak kapcsán alakult ki: az 1990-es években a főváros OTP-részvényeket kapott belterületi földérték után az államtól. Az ügyben több bírósági döntés van már arról, hogy az OTP-részvények nem a fővárost, hanem az adott kerületi önkormányzatokat illetik. Összességében, kamatokkal és a perköltséggel együtt akár hétmilliárd forintot is fizethet a főváros az állami vagyonkezelőnek, ha nem tudnak peren kívül megegyezésre jutni. Ez ügyben egyik frakcióvezető sem kívánt nyilatkozni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását