2024. április 30. - Katalin, Kitti

Bűnözőkből sztárbokszolók

Thaiföldön az ökölvíváson keresztül kívánják a bebörtönzött bűnözőket a társadalomba visszavezetni.
2008. november 24. hétfő 08:25 - Hírextra
A boksz Thaiföldön nemcsak az egyik legnépszerűbb sportág, de egyben az egyik legsikeresebb is. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az olimpiákon és egyéb rangos nemzetközi sporteseményeken elért kiváló helyezések. Azt viszont kevesen tudják, hogy nem egy sztár rács mögött fejlesztette nemzetközi színvonalúra öklözőtudását, mint például az első női könnyűsúlyú világbajnok, Szamszon Szor Sziriporn, vagy Amnat Ruenrong, aki Pekingben épp csak lemaradt a dobogóról.

Sziriporn és Ruenrong példás sikerén felbuzdulva vezette be a Büntetésvégrehajtási Hivatal nemrégen új programját, amely a tehetségesnek mutatkozó fegyenceknek esélyt ad a ringen keresztül becsületes megélhetést, netán igazi hírnevet szerezni - természetesen csakis szabadulásuk után. "Eddig 22 rabot, közülük 10 nőt jelöltünk ki a keretebe, akik rövidesen versenyezhetnek. Rajtuk kívül még mintegy ezren vesznek részt rendszeres edzéseken. Nekik előbb a saját börtönükben kell átesni válogatómérkőzéseken, mielőtt továbbléphetnek" - - közölte Nathí Csitszawang, a hivatal vezetője.

A jövő bajnokai hetente háromszor edzenek: reggel hattól délután fél hatig. A bokszolók némi kedvezményben részesülnek, így pihenőidejük hosszabb ideig tart és jobb minőségű ételt kapnak. Egy-egy börtönbajnok akár 10 000 baht (kb 61 000 forint) pénzjutalomban is részesülhet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását