2024. április 25. - Márk

Még drágább lesz a négyes metró

Az európai uniós támogatáshoz kötődő többletfeladatai miatt 80 millió forinttal megnövelnék a 4-es metró építésének kommunikációjával foglalkozó PR cég megbízási keretösszegét - tudta meg az MTI fővárosi képviselőktől vasárnap, annak kapcsán, hogy a Főpol
2008. november 23. vasárnap 17:01 - Hírextra
A politikusok tájékoztatása szerint a 4-es metró építésével összefüggő kommunikációs feladatokat 2005 szeptembere és 2010 decembere között a Sawyer-Miller Group látja el 214 millió forintért.
A megbízás ideje alatt negyedévente átlagosan 10 millió forint, éves szinten mintegy 40 millió forintot használhat fel a cég. Egyebek közt lakossági tájékoztatásokra, szórólapokra, kiadványokra, plakátokra, a weboldal üzemeltetésére, háttérmunkára, szakmai rendezvényeken való részvételekre, a metrót népszerűsítő programokra költik ezt a pénzt.
A 4-es metró építésének európai uniós támogatási kérelme a kommunikációban is többletfeladatként jelentkezett - jegyezték meg a politikusok. Hozzátették: kiemelten fontos lett az, hogy a brüsszeli döntéshozók, illetve a támogatási kérelem pozitív elbírálására hatással lévő szakemberek tájékozottak legyenek a 4-es metróval kapcsolatban.
Az EU kommunikációs kampány keretében, ami ez év elejétől tart, több olyan szakmai látogatást szerveztek, amelynek költségei meghaladták a 9 millió forintot. Egy általános és hat tematikus füzetből álló, a teljes beruházást bemutató, angol nyelvű kiadványsorozatot juttattak el a lobbitevékenység részeként a brüsszeli szakértőkhöz, tisztségviselőkhöz, aminek a költsége 8 millió forint volt. Ezek mellett 48 millió forintos keretösszeggel vándorkiállítást szerveztek ősszel Brüsszelben.
A képviselők elmondták azt is: Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) és Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettesek előterjesztése tartalmazza azt is, hogy a cégnek a keretszerződése alapján már 183 millió forintot számláztak, s ebből huszonkettőt a brüsszeli kiállításra költöttek. A hatékony lobbi érdekében várhatóan a 48 millió forintos keret fennmaradó részét is elköltik majd.
Az előterjesztés szerint nem szükséges közbeszerzést kiírni ilyen esetben, amikor egy megkötött szerződés alapján, az előre nem látható körülmények miatt, kiegészítő jellegű szolgáltatásokra van szükség. Az eredeti szerződés értékének a felét azonban nem haladhatja meg a kiegészítő jellegű szerződés - rögzíti a főpolgármester-helyettesek előterjesztése.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását