2024. május 8. - Mihály

Férfi vízilabda LEN Kupa: egygólos szegedi vereség

Ledolgozható hátránnyal várhatja a Szeged-Beton VE a három hét múlva esedékes hazai visszavágót a férfi vízilabda LEN Kupa nyolcaddöntőjében, miután szombat este, az idegenbeli első összecsapáson csak egyetlen góllal kapott ki a montenegrói Cattarótól.
2008. november 22. szombat 23:20 - Hírextra
Eredmény, LEN Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
VA Cattaro (montenegrói)-Szeged 5-4 (2-0, 2-2, 1-2, 0-0)
--------------------------------------------------------
a magyar góldobók: Varga T. 2, Milos Korolija, Lehmann 1-1,
A Primoracnál gyengébb, de csöppet sem gyenge kotori csapat vendégeként több sérült játékosát kényszerűen mellőzve szállt vízbe a csongrádi együttes, amely az elején pontatlanul, talán lámpalázasan vízilabdázott, képtelen volt bevenni a Cattaro kapuját, miközben a montenegróiak rendre eredményesek voltak. Olyannyira, hogy a két horvát világbajnokkal, továbbá két szerb, meg egy-egy spanyol és szlovén vendégpólóssal felálló házigazdák 3-0-ra elhúztak, és – a feljavuló szegedi védekezés nyomán - még a félidőre is maradt kéttalálatnyi előnyük (4-2).

A folytatásban 5-2-nél veszélyessé vált a helyzet, ám Kásás Zoltán legénysége nem veszítette el a tartását, s fejetlenség helyett nagyon is összeszedetten támadott, aminek meglett a hozadéka: a harmadik nyolc perc végén – a kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás második gólja nyomán - már csak 5-4-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző.

Az utolsó negyed terméketlen szegedi, és hasonló hazai akciók jegyében telt, így fura módon több gól már nem esett, a Szeged minimális vereséggel zárta a montenegrói kirándulást.

"Akár nyerhettünk is volna, de elpuskáztuk a lehetőségeinket, a hajrában két nagy helyzetet is elrontottunk. Megfelelő összpontosítással, odahaza, a visszavágón van esélyünk rá, hogy továbbjussunk a nyolc közé egy nagyon erős ellenféllel szemben" – összegzett Juhász György, a szegediek szakosztály-igazgatója az MTI-nek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását