2024. május 2. - Zsigmond

Januártól áremelkedés

A közüzemi szolgáltatások díjának emeléséről döntött a zalaegerszegi közgyűlés, a legnagyobb mértékben, mintegy húsz százalékkal a víz és a szemétszállítás díja nő- közölte pénteki sajtótájékoztatóján Gyutai Csaba (Fidesz) alpolgármester.
2008. november 21. péntek 18:30 - Hírextra
A szemétszállításért csaknem 23 százalékkal, a vízért pedig 20 százalékkal kell többet fizetni januártól. Átlagosan tíz százalékkal emelkedik a helyi tömegközlekedés díja, a parkolóbérletek ára és a kéményseprésért fizetendő összeg. A nem lakás célú bérlemények bérleti díja pedig 5,5 százalékkal drágul.

Az alpolgármester megjegyezte: az önkormányzatnak jövőre várhatóan 500-600 millió forint közötti működési hiánnyal kell számolnia.

Az állam a gazdasági válság hatásait a lakosság mellett nagyrészt az önkormányzatokra hárítja - jelentette ki.

Hozzátette: az önkormányzat - akár hitelből is - lehetőséget keres arra, hogy jövő évben 200 millió forintot fordíthasson az intézményrendszer felújítására.

Gyutai Csaba szólt arról is, hogy a Zala Volán Zrt.-vel öt évre szóló megállapodást köt a város. A közlekedési cégnek a tervek szerint évi 10 millió forint - elsősorban gépjármű-beszerzésekre fordítható - fejlesztési támogatást nyújt a város.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását