2024. április 24. - György

Időközi képviselő-választás lesz

Időközi képviselő-választást tartanak vasárnap a Pest megyei Maglódon, mert a testület egyik fideszes tagja lemondott mandátumáról, s a helyét kell betölteni - közölte a település polgármestere pénteken az MTI-vel.
2008. november 21. péntek 18:02 - Hírextra
Tabányi Pál (független) elmondta, hogy a képviselő-testület 18 tagú, fideszes többségű, tízen a Fidesz, hárman az MSZP, négyen pedig függetlenként vesznek részt a település irányításában. Az időközi választás a 9-es választókerületben lesz, ahol a 11 ezer lakosú helységből 1.100-an járulhatnak az urna elé. A megüresedett posztra három jelölt pályázik, egy a Fidesz, egy az MSZP színeiben, egy pedig függetlenként méretteti meg magát. Azért kerül sor a körzetes szavazásra, mert a lemondott képviselő annak idején egyénileg nyert, és a szabály szerint a helyét ily módon kell betölteni.

Amelyik jelölt akár csak eggyel is több szavazatot kap vetélytársainál, úgy ő lesz az önkormányzati képviselő - közölte a polgármester.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását