2024. május 4. - Mónika, Flórián

SZDSZ: A kirekesztés ellen kell szavazni

A június 7-ei európai parlamenti (EP) választáson a kirekesztés ellen kell szavaznia a társadalom józan többségének - mondta Iványi Gábor, a Szabaddemokraták Szövetsége (SZDSZ) európai parlamenti képviselőjelöltje.
2009. május 25. hétfő 10:26 - HírExtra
Tragédia, és leírhatatlan károkat okoz, hogy akad olyan politikai szerveződés, amely Magyarország a magyaroké címmel dolgozta ki és hirdeti választási programját - hangsúlyozta a metodista lelkész. Hozzátette: felháborítóan rövidlátó politikai gondolkodás, hogy a legalantosabb érzésre építve "koncul akarnak dobni" egy népcsoportot, s bűnbakot képeznek tagjaiból a rossz helyzet magyarázására.

Iványi Gábor kifejtette: sajnos, Magyarországnak vannak történelmi tapasztalatai a kirekesztésről, a megkülönböztetésről, ennek feldolgozása és az azon való túllépés még nem történt meg.

"Éppen ezért sebezhető az ország, amit a romák ellen elkövetett gyilkosságsorozat is mutat, s ebben a helyzetben mindenki kötelessége segíteni a cigány kisebbségnek" - emelte ki a politikus, lelkész.

Újságírói kérdésre válaszolva Iványi Gábor elmondta: nem tudja, miért nincsenek többen azok a politikusok és közszereplők, akik kellő súllyal és eréllyel szólalnak meg a kirekesztés ellen.

Úgy vélekedett: a politika felelőssé tehető, hiszen "bal- és jobboldalon egyaránt sulykolják a segély helyett munka szlogent, mintha az érintettek nem akarnának dolgozni. Az SZDSZ európai parlamenti képviselőjelöltje arra emlékeztetett, hogy a romák döntő többségének volt munkája 1990 előtt. Most viszont nincs, körükben óriási a munkanélküliség, s a metodista lelkész szerint ez "minden baj forrása".

Iványi Gábor hozzáfűzte, hogy a "politika olyan, mint az adott kor, ha az kirekesztő, a politikusok egy része is az". Pedig - hangoztatta - a politikusoknak pozíciójuk, lehetőségük alapján tenni kellene ez ellen, mint ahogy felelőssége van e kérdésben a társadalom józan többségének is, a kirekesztés határozott elutasításával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

sharapova2008
2009. május 25. 11:16
Az SZDSZ éppen olyan ostoba,mint a Fidesz:NEM A KIREKESZTÉSRŐL VAN SZÓ, HANEM AZ EU-s HAZAI PARLAMENTI KÉPVISELŐK MEGVÁLASZTÁSÁRÓL! A Fidesz szerint a Kárpát-medence magyar anyanyelvű képviselőinek megválasztása a tét(holott azok saját országukat képviselik!),meg elégedetlenségük a kormánnyal(erre pedig a 2010-es választások szolgálnak!)... Én még ezekhez hasonló népbutító,ostoba pártokkal nem találkoztam:ezek szerint még jöhet olyan párt,amely "cserebogarak halhatatlanságáról" szavaztatná a birka magyar választókat...!
OldMan
2009. május 25. 11:01
...igen...tragédia, hogy egy egész népet "koncul akarnak dobni" a külföldi nagytőkének, szolga sorsot szánva nekik...
...igen...így oszt meg az SZDSZ...
...és ő lelkésznek vallja magát???...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását