2024. május 20. - Bernát, Felícia

Egymillió forint nyomravetői díj

Egy-egymillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel a Somogy és a Fejér megyei rendőrfőkapitány a siófoki kézigránátos, illetve a kőszárhegyi Molotos-koktélos támadás ügyében - közölte pénteken a rendőrség az MTI-vel.
2008. november 21. péntek 16:41 - Hírextra
Siófokon szeptember 17-én hajnalban az Október 23. utca 5. szám alatti családi ház udvarába kézigránátot dobtak, amely anyagi károkat okozva az épület falának tövében felrobbant. A rendőrség robbanóanyaggal vagy robbantószerrel való visszaélés miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

Mergancz Sándor, megbízott Somogy megyei főkapitány az MTI-nek elmondta: noha az eddigi nyomozás nem állapított meg rasszista indíttatást a siófoki roma család elleni támadás okaként, szeretnék mihamarabb tisztázni, mi volt a valós indíték.

Kőszárhegyen október 15-én ismeretlenek gyúlékony anyaggal teli égő üvegeket dobtak egy családi házra. Az épületben többen tartózkodtak, de senki nem sérült meg. Az ügyben csoportos garázdaság gyanúja miatt rendeltek el nyomozást - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
Mivel eddig nem sikerült olyan adatot beszerezni, ami az elkövető kilétének megállapítására, elfogására vezetett volna, valamint kiemelt bűnüldözési érdek a súlyos, köznyugalmat megzavaró bűncselekmény elkövetőjének felderítése, nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség - mondta R. Szabó Ágnes.

Bencze József országos rendőrfőkapitány csütörtökön nyilatkozott arról: meghatározta, hogy a nagycsécsi és pécsi, halálos áldozatokat követelő támadásokon kívül - ott 10-10 millió forintos díjat tűztek ki a nyomravezetőnek - 1-1 millió forintot ajánljon fel az illetékes rendőr-főkapitányság annak a tizennégy, romák elleni támadásnak az esetében, amelyben nem történt személyi sérülés.
A rendőrség országos hatáskörű nyomozócsoportot állított fel a romák sérelmére elkövetett idei, mintegy másfél tucatnyi támadás felderítésére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását