2024. április 29. - Péter

Világ zenebarátai, hallgassátok! – videóval

November 20-a van, ez a dátum immár 40 éve az Ifjú zenebarátok napja. Saját hatáskörben a megfogalmazást diszkriminatív éle miatt kiterjesztenénk az „örök” szóval, ott az elején. És hogy mivel ünneplünk? Egy kis segítséggel a (zene)barátoktól.
2008. november 20. csütörtök 19:10 - paulson
Még a kilencvenes évek elején Bono énekelte el nekünk, és azóta „nem titok, hogy a barát az, aki enged segíteni”, a zenebarátra azonban még találtunk adekvát definiciót az ír rockertől. Persze ezek alapján, ha hagyjuk, hogy a zene segítsen nekünk, akkor a mai világnap a miénk (mint már az elején leszögeztük, a kor ebben a kérdésben számunkra lényegtelen).

Az ünnepléshez egy olyan zenészt hívtunk, aki szeret a barátaihoz fordulni segítségért. Legalábbis 1968-ban ez a nóta repítette először igazán a világhír és a népszerűség csúcsára. Joe Cockerről van szó, és arról a dalról, ami eredetileg a Beatlesnek köszönheti a létezését (de a Toto előadásában is szeretjük - igaz, ezt is Cocker inspirálta inkább, mint Ringo Starr az eredetivel). Ez a „With a little Help from my Friends”.





Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását