2024. május 14. - Bonifác

Több mint 300 ikont próbáltak átcsempészni az ukrán-magyar határon

Kárpátalján a csapi ukrán-magyar határátkelőhelyen az elmúlt hét napban 323 ikont, ismert kárpátaljai festők festményeit és 438 értékes képeslapot foglaltak le a vámosok - adta hírül a beregszászi Kárpátinfó hírportál.
2008. november 20. csütörtök 14:58 - Hírextra
A három festményt és a képeslapokat egy nagy értékű autóban a zöld folyosón próbálta behozni az országba két ungvári férfi, az ellenőrzés során a vámosok azonban megtalálták a csempészárut. A különböző kárpátaljai városokat ábrázoló antik képeslapokat a kocsi hátsó ülése alatt találták meg egy nejlonzacskóba csomagolva. A képeket, a képeslapokat és a több mint 10 millió forint értékű személygépkocsit az Ukrán Állami Határőrszolgálat lefoglalta, a férfiak ellen pedig eljárást indítottak.

Idén ez már a 18. csempészkísérlet a csapi határátkelőn. Két nappal ezelőtt ugyanitt az Athén-Lemberg-Kijev buszjáraton találtak 323 darab kartondobozba csomagolt ikont, a megfelelő kísérő dokumentumok nélkül. A képek, mint később kiderült, a buszon utazó két görög állampolgár tulajdonát képezték. A vámosok lefoglalták a képeket, ezeket jelenleg szakértők vizsgálják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását