2024. április 26. - Ervin

Egyedül pályázott és nyert

Továbbra is a jelenlegi vezető, Zsigmond Attila irányíthatja 2013 végéig a Budapest Galériát - a Fővárosi Közgyűlés kulturális bizottsága csütörtökön ismét a posztra kiírt pályázatra egyedül jelentkező szakembert nevezte ki főigazgatónak.
2008. november 20. csütörtök 20:37 - Hírextra
Egyetértett a bizottság azzal a javaslattal, hogy a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban jövőre lényegében a jelenlegi beiratkozási díjak legyenek. A könyvtár központi épületét a felnőttek évi 4.100 forintért, a fiókkönyvtárakat 1.700-2.800 forint közötti összegért, a tanulók és a nyugdíjasok ennek a feléért látogathatják. A 16 év alattiak és a 70 év felettiek részére ingyenes a könyvtárhasználat.

Hozzájárult a testület ahhoz, hogy Puskás Tamás, a Centrál Színház Kht. igazgatója egy darab rendezéséért 900 ezer forintot kapjon. A Horváth Csaba (MSZP) főpolgármester-helyettes által jegyzett előterjesztés melléklete szerint az igazgató évek óta nem vesz fel prémiumot, mivel arra nincs fedezet a színház költségvetésében, kifizetése veszteséget okozna. Az intézmény felügyelőbizottsága felkérte a tulajdonos önkormányzatot, vizsgálja meg, miként lehetne forrást biztosítani az igazgató prémiumára.

Rétvári Bence (KDNP) az MTI-nek azt mondta, hogy tulajdonosi hozzájárulás, szerződés nélkül, jogsértő módon rendez jelenleg egy darabot a Mikroszkóp Színház Kht. igazgatója. A bizottság ugyanis október 16-án nem fogadta el azt az előterjesztést, amely szerint külön díjazásért október 15-ig kellett volna megírnia, ezt követően megrendeznie egy darabot Sas Józsefnek, összesen 1,2 millió forintért . A politikus megjegyezte, hogy a színház internetes honlapjának tanúsága szerint a bizottság által elfogadott szerződés nélkül is színre vitte az igazgató az adott darabot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását