2024. április 29. - Péter

Teleki személyes tájékoztatást kér

Személyes tájékoztatást kér Dakos József Baranya megyei rendőr-főkapitánytól a kedd éjjel Pécsett történt kézigránátos kettős gyilkosságról Teleki László romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott; ezt ő maga közölte az MTI-vel szerdán.
2008. november 19. szerda 13:20 - Hírextra
A szocialista politikus - úton Pécs felé - az MTI-nek telefonon azt mondta: MSZP-s országgyűlési képviselőtársaival személyesen, a helyszínen akar tájékozódni az ügyben, és tájékoztatást kérnek a megyei rendőrfőkapitánytól.

Teleki László úgy fogalmazott: mivel újból roma családokat ért támadás, amely ismét emberi életeket követelt, fontosnak tartja, hogy személyesen szerezzen információkat a brutális bűncselekményről.
Pécsett, a Fejlődés utcai, romák által lakott családi házba kedd éjjel, 22 óra 45 perckor dobtak ismeretlenek - feltehetően - kézigránátot. A támadásban a két szülő a helyszínen meghalt, Három gyermekük - a legfiatalabb kétéves, a legidősebb ötéves - is otthon volt, közülük ketten könnyebben megsérültek, sokkos állapotban vitték kórházba őket.

Zsobrák Péter, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője kora reggel az MTI-nek azt mondta, hogy a rendőrség külön nyomozó csoportot állított fel az ügy kivizsgálására. Kitért arra, hogy az áldozatok romák, de a vizsgálat eddigi adatai szerint nem etnikai jellegű támadásról van szó; az elhunyt férfi ismert személy volt rendőrségi körökben.

A nemzeti és etnikai jogok országgyűlési biztosa, Kállai Ernő szerda reggel soron kívüli tájékoztatást kért az ügyben Bencze József országos rendőrfőkapitánytól. Az ombudsman szerda kora délutánra tanácskozásra hívta az ország vezető roma politikusait és közéleti személyiségeit, hogy áttekintsék a kialakult helyzetet.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását