2024. május 22. - Júlia, Rita

MDF-Fidesz találka még a nyár előtt

Még az Országgyűlés nyári szünete előtt létrejöhet Orbán Viktor és az MDF parlamenti frakciójának találkozója - jelentette ki Hock Zoltán, az MDF elnökhelyettese Debrecenben.
2007. március 13. kedd 19:48 - Hírextra
A jelenleg folyó szakértői találkozókat követően várhatóan áprilisban a Parlament épületében találkozik majd a Fidesz elnöke és a demokrata fórum képviselőcsoportja - fűzte hozzá a politikus a közelgő szabad sajtó napja alkalmából Debrecenben tartott sajtóbeszélgetésen. Az MDF-es politikus a hét végén tartott országos gyűlés kapcsán megjegyezte: az MDF-ben rend, béke és nyugalom van. Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt hónapokban folyamatosan növekszik pártja támogatottsága.

Kérdésre válaszolva elmondta: az MDF jobbközéppárt, ami a szövetségi politikáját is befolyásolja. Hock Zoltán közölte: azt nem tudja elképzelni, hogy az MDF baloldalon találna magának koalíciós partnert. Ugyanakkor hozzátette: ha 2010-ben 10 százalék körüli eredményt érnek el, ismét kormányzati pozícióba kerülhet az MDF, amennyiben alapvető értékeit nem kell feladnia. "Kormányt azonban kívülről is lehet támogatni" - fűzte hozzá.

A sajtóról szólva - ugyancsak kérdésre válaszolva - "idióta állapotnak" nevezte, hogy politikusok bizonyos médiumokban nem vállalnak megjelenést. A politikai közszereplők kötelessége, hogy minden információs felületen a nézők, a hallgatók, az olvasók rendelkezésére álljanak - fogalmazott. Ugyanakkor - mint hozzátette - a nyilvánosság teljes egészének még nem sikerült elérnie azt a semleges, tárgyilagos tájékoztatást, ami kívánatos, elérhető lenne.

Hock Zoltán emlékezetett az MDF-nek arra a kezdeményezésére, hogy a közmédiumokat a GDP meghatározott százalékával támogassák. Megítélése szerint ezzel eltávolítható lenne a politika a közmédiumoktól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását