2024. április 27. - Zita

Matricás rendőrség

Meghökkentő matricákkal hívja fel az autósok figyelmét a Kaposvári Rendőrkapitányság arra, hogy ne hagyjanak értékeket az járművükben; a most indított bűnmegelőzési kampányról Kemény Gábor a városi rendőrkapitányság vezetője szerdán tájékoztatta a sajtó k
2008. november 19. szerda 15:17 - Hírextra
Az idén mintegy húsz százalékkal több gépkocsifeltörést jelentettek a kapitányságon, mint az előző évben, ami azt jelenti, hogy két-háromnaponta történik ilyen eset, akkor azonban több is - mondta a rendőrkapitány. Hozzátette: sokszor olyan, az autójukat néhány percre elhagyó járművezetők a károsultak, akik az ülésen hagyják a táskájukat vagy be sem zárják az autót.

Kemény Gábor az eddig tapasztalatok alapján azt mondta: ezek a bűncselekmények egy kis odafigyeléssel megelőzhetők lennének. A meghökkentő matricákkal erre szeretnék felhívni a járművezetők figyelmét - magyarázta a rendőrkapitány, aki az újságíróknak bemutatta, majd egy parkolóórára felragasztotta az első matricát, amelyen kissé távolabbról az olvasható: "Váljon áldozattá! Támogassa a bűnözőket! Hagyja értékeit az autójában!".

Erre bizonyára mindenki felkapja a fejét - jegyezte meg Kemény Gábor, hozzátéve: remélhetőleg ezek után közelebbről is megnézik a feliratot, és akkor azt is látni fogják, hogy minden mondat előtt az is olvasható, hogy "Ne", továbbá a kérés, hogy az autósok figyeljenek oda értékeikre.
A matricák parkolóautomatákon és a város forgalmas pontjain, több mint száz helyen figyelmeztetik majd az autósokat a veszélyekre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását