2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Ma fehér poros borítékok cikáznak

Fehér port tartalmazó postai küldemény érkezett szerda délelőtt az MSZP XII. kerületi, Kiss János altábornagy utcai szervezetének irodájába - tájékoztatta a párt XII. kerületi elnöksége az MTI-t.
2008. november 19. szerda 18:28 - Hírextra
Papp Sándor, a párt kerületi ügyvezető alelnöke feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettes ellen.
Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes, az MSZP XII. kerületi szervezetének elnöke a demokrácia elleni újabb támadásként értékelte a fenyegető küldeményt, és elítélte a reggeli órákban a XII. kerületi turulszobor elleni festékes merényletet is.

"A közeli hetekben a hasonló fehérporos fenyegetések és a különböző politikai indíttatású szoborrongálások, a csőbombás kísérlet, a kézigránátos s Molotov-koktélos merényletek valósággal egymást érik. Mindezek - pártállástól és világnézettől függetlenül - minden, magát demokratának tekintő embert őszinte riadalommal kell, hogy eltöltsenek" - áll a közleményben.

Szerda délelőtt fehér port tartalmazó, feladó nélküli boríték érkezett az MSZP debreceni székházába is.
A nyomozók azonosították a budapesti katonai bázis tűzszerészét, akit azzal gyanúsítanak, hogy november 6-ára virradóan saját készítésű pokolgépet helyezett el az MSZP újpesti irodája előtt - írta a Népszabadság szerdai száma. A lap szerint a százados állítólag azt akarta bizonyítani, hogy "mekkora kupleráj van az alakulatánál".

A Honvédelmi Minisztérium szóvivője az MTI-vel közölte: azonnali hatállyal leszerelték és elbocsátották a Magyar Honvédség állományából azt a hivatásos tűzszerész katonát, akit a katonai ügyészség előzetes letartóztatásba helyezett lőszerrel és robbanóanyaggal való visszaélés gyanúja miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását