2024. május 9. - Gergely

Vita a közpénzek átláthatóságáról

A javaslat azt a célt szolgálja, hogy a helyi önkormányzatoknál megszűnjön az átláthatóság túlszabályozása következtében létrejött túlzott adminisztráció - mondta Kovács Zoltán (Fidesz), a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló törvény m
2008. november 18. kedd 20:16 - Hírextra
Pettkó András (MDF) elmondta: módosító indítványában százmillió forintra emelné a javaslatban szereplő húszmillió forintos értékhatárt, amely alatt az átláthatósági törvény nem vonatkozna az önkormányzati rendeletben szabályozott, önszerveződő közösségek és egyházak részére adott támogatásra.

Az előterjesztők nevében felszólaló Mester László (MSZP) azt mondta, hogy a benyújtás óta sokszor érezték úgy, hogy félreértelmezik a törvényjavaslat tartalmát, ezért megköszönte Kovács Zoltánnak, hogy segített megértetni a törvényalkotók szándékát.

Pettkó András felszólalására reagálva azt mondta: számos önkormányzat gyakorlatát vizsgálták meg, és ennek alapján javasolták a húszmillió forintos összeghatárt.

Harrach Péter levezető elnök a részletes vitát lezárta és bejelentette, hogy a benyújtott módosító javaslatokról várhatóan a következő ülésen döntenek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását