2024. május 14. - Bonifác

Téves volt a bombariadó

Összesen 3.500 személynek kellett sürgősen elhagynia két debreceni bevásárló központot kedden az esti órákban, miután ismeretlen telefonáló közölte a tűzoltósággal, hogy bombát helyezett el az épületekben - közölte Juhászné Kiss Katalin rendőr őrnagy az M
2008. november 18. kedd 23:25 - Hírextra
A debreceni rendőrkapitányság hivatalvezetője elmondta: előbb a napokban átadott új bevásárlóközpontot érte bombafenyegetés: az ismeretlen közölte, hogy bombát helyezett el az első emeleten, majd letette a kagylót.

A bejelentést követően a rendőrség a helyszínre érkezett, és megkezdte az épület kiürítését, s annak biztonsági átvizsgálását. Az épületet háromezer vásárlónak kellett elhagynia, a kiürítés egy óráig tartott. Az épület bombakutató járőrök vizsgálták át, de robbanószerkezetet nem találtak - tette hozzá.

Juhászné Kiss Katalin elmondta azt is, hogy időközben újabb bejelentés érkezett egy környékbeli, Csapó utcai nyilvános fülkéből - feltehetően ugyanattól a személytől -, mely szerint "valóban helyezett el bombát, de a helyszín nem a Rákóczi utcai, hanem a Péterfia utcai bevásárlóközpont".

Ezután a Péterfia úti bevásárló központot is kiürítették - innen 500 személynek kellett távoznia -, megkezdték az átvizsgálást, de bombát ott sem találtak.

A kiürítéssel és az átvizsgálásokkal egy időben a rendőrség adatokat gyűjt, illetve helyszíni szemle keretében rögzíti a nyomokat, miközben civil ruhás nyomozók figyelik a belvárosi nyilvános telefonfülkéket - fűzte hozzá a hivatalvezető.

Elmondta azt is, hogy este fél kilencre befejezték a helyszíni munkát. A Rákóczi utcai központban az üzletek bezártak, de a Péterfia utcaiba visszamehettek a vásárlók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását