2024. május 18. - Erik, Alexandra

Így ajándékozunk karácsonykor

A valóság messze elkerüli az álmokat - legalábbis ez derül ki a Depo.hu és a KutatóCentrum közös felméréséből. A férfiak számítástechnikai termékekről, mobiltelefonról, GPS-ről, a nők új ruháról és ékszerről álmodoznak, a legtöbb helyen azonban könyv vagy
2008. november 18. kedd 21:02 - Hírextra
Leginkább a könyvesboltban, ruházati és sportfelszerelést árusító üzletekben lehet az ünnepek előtt tumultusra számítani - derül ki a KutatóCentrum és a Depo.hu online piactér közös internetes közvélemény-kutatásából. A válaszadók mintegy kétharmada könyvvel szeretné meglepni szeretteit, de előkelő helyen szerepelnek a ruházati cikkek és kiegészítők, valamint az egészséggel kapcsolatos és szépségápolási termékek.

A nők és a férfiak különböző termékkörök iránt érdeklődnek, ami annak is betudható, hogy a férfiak inkább barátaik, kollégáik meglepetését szerzik be, míg a család hölgytagjainak ajándékáról inkább a háziasszony, a feleség gondoskodik - magyarázta a felmérés eredményeit az MTI-nek eljuttatott közleményben Szabari László, a Depo.hu egyik vezetője.

A vágyott ajándékok toplistája teljesen más képet mutat: jellemzően drágább meglepetésekről álmodozik mindenki, mint amilyet ajándékba szán.Az ünnepek előtt sokan vásárolnak interneten: a megkérdezettek több mint háromnegyede tájékozódik a világhálón, egy részük pedig magát a vásárlást is online bonyolítja le. Több mint 1,3 millióan szándékoznak interneten vásárolni ajándékot idén karácsonykor - derült ki a válaszokból.

Meglepő, hogy leginkább a falvak és kisközségek lakói hívják segítségül a netet - a fővárosiakhoz hasonlóan több mint 42 százaléka vásárlásra is használni fogja.Egy-egy közeli családtag ajándékára közel 10 000 forintot szánnak ma az emberek. A férfiak többet - 11 000 forintot- míg a nők kevesebbet, 7500 forintot.

Az erősebb nem minden huszadik képviselője 40 000 forintnál drágább ajándék megvételét tervezi, míg a hölgyeknél ez az arány csupán 1 százalék.Sokan nem szeretik a tumultust: az idősebbek közül az 50 felettieknek csupán 16 százaléka hagyja az ünnep előtti hetekre a vásárlást. A megkérdezettek közel 30 százaléka előrelátó, már november végéig beszerzi az ajándékokat - állapítja meg a felmérés, amely olvasható a www.kutatocentrum.hu, illetve a www.depo.hu weboldalakon is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását