2024. május 7. - Gizella

Füstmenetes osztályok versenye

A füstmentes osztályok versenyét hirdeti meg az Állami Népegészségügyi Tiszti Szolgálat (ÁNTSZ) Dél-dunántúli Regionális Intézete a régió általános iskolái számára.
2008. november 18. kedd 16:53 - Hírextra
A versenyt a Nemzetközi Rákellenes Unió (UICC) ajánlása alapján minden év november harmadik csütörtökén - az idén 20-án -, a Ne gyújts rá! világnap alkalmából hirdetik meg.

A verseny célja, hogy a még nemdohányzó gyerekek körében késleltessék vagy megelőzzék a dohányzás elkezdését, a már dohányzó gyermekek körében elősegítsék a leszokást vagy megakadályozzák, hogy rendszeres dohányosokká váljanak - tudatta az intézet egészségfejlesztési osztálya az MTI-vel.

A szervezők a nemdohányzó életmód népszerűsítése mellett azt is szeretnék elérni, hogy az általános iskolákban legyenek 100 százalékban füstmentes diákközösségek.

A program célcsoportja a régió iskoláinak 7. és 8. osztályos tanulói, mivel sokan ebben a korban kezdenek el dohányozni.A jelentkező osztályoknak vállalniuk kell, hogy 2009. január 1. és május 31. között nemdohányzók lesznek. Az ÁNTSZ szakemberei havonta várják a füstmentességről a jelentést, emellett a diákok bármikor műszeres ellenőrzésre is számíthatnak.

A megyénként legtöbb pontot gyűjtő osztály belépőt nyert a pécsi Mecsextrém parkba.A versenyről - amelyet nemcsak a dél-dunántúli régióban, hanem Magyarország más térségeiben is a következő napokban hirdetnek meg -, valamint a jelentkezés feltételeiről bővebben az ÁNTSZ honlapján lehet olvasni november 20-tól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását