2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Nem öli meg csak átformálja

Rupert Murdoch ausztrál médiamágnás szerint a vészmadarak, akik azt jósolják, hogy az internet meggyilkolja az újságokat "szerencsétlen cinikusok, akik képtelenek megérteni, hogy az online világ az információéhes közönség újabb hatalmas piaca".
2008. november 17. hétfő 13:27 - Hírextra
Az internet lehetőséget és egyben kihívást is jelent, a lapok azonban mindig jelen lesznek - ilyen vagy olyan formában - hangoztatta Murdoch, az általa alapított News Corp. vállalat elnök-vezérigazgatója vasárnap a Sajtó jövője: a papíron túl című konferencián.

"Úgy tűnik, túl sok újságíró leli perverz örömét abban, hogy saját közelgő kimúlását csócsálja. A vészmadarak és borongók ellenére én hiszem, hogy az újságok még új csúcsokra érnek el a XXI. században" - mondta az Amerikában rögzített, majd az ausztrál ABC televízióban sugárzott beszédében a médiacézár.

Rupert Murdoch 1953-ban alapított egy kis helyi újságot, majd ebből a vállalkozásból nőtt ki a mára már az egész világot behálózó sajtóbirodalom, amelynek ma olyan cégek képezik részét, mint a 20th Century Fox filmstúdió, a Fox News és a Sky Broadcasting hírtelevíziók, a Dow Jones hírügynökség és a MySpace internetes kapcsolatépítő portál.

A szakember szerint az emberek "ma jobban ki vannak éhezve az információra, mint valaha", és a hagyományos sajtó még mindig őrzi hajszálnyi előnyét a blogokkal és más új médiumokkal szemben, mivel az olvasók megbízhatóbbnak tartják őket. "A fogyasztók ma is azt akarják, amit mindig: olyan forrást, amelyben bízhatnak. Ezt pedig a múltban a lapok biztosították. És a jövőben is ez fogja az újságokat naggyá tenni" - fejtegette.

Hozzátette: a lapok a jövőben kézzelfogható tárgyakból számos +új minőséggé+ fejlődnek, amelyek különféle módon jutnak el a felhasználókhoz, és rendkívül rugalmasan alkalmazkodnak hozzájuk. "Úgy szeretem a nyomtatott lapokat, mint kevesen, de a valódi feladatunk nem a +fagyilkos+ papírra nyomtatás, hanem a nagyszerű újságírás és ítélőképesség szolgáltatása. A kézbesítés módja ugyan megváltozhat az előttünk álló évszázadban, de a tartalmaink potenciális olvasói megsokszorozódnak".

A elnök-vezérigazgató hangsúlyozta: az újságok számára a kihívást most a személyre szabható tartalmak jelentik. "Az újságot talán már nem fogják reggelenként az ajtónkhoz bedobni, de a zaj, amelyet a küszöbünkön kelt, mindig visszhangozni fog a társadalomban és körülöttünk az egész világon."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását