2024. április 23. - Béla

Szükség van-e mozira egy plázában?

Nem minden magyar bevásárlóközpont filmszínháza sikeres, és az üzemeltetők sincsenek mindig azzal tisztában, mekkora hasznot hoznak ezek a multiplexek a plázák üzemeltetőinek, hiszen hatalmas helyet foglalnak el, de viszonylag alacsony bérleti díjat fizet
2008. február 6. szerda 09:26 - Hírextra

Van-e értelme a plázákba mozikat építeni? - egyenesen így teszi fel a kérdést a ReSource nevű szakmai kiadvány - jóllehet, Magyarországon ezeknek a hatalmas kereskedelmi beruházásoknak a neve egybeforrott a multiplex mozikkal.

A trendet a német ECE nevű beruházó cég törte meg, amikor az Árkádból kihagyta ezt a szórakozási lehetőséget, pedig a környéken szinte nem is volt mozi. Ugyanakkor az Árkád a Westend és a Mammut mellett a három legsikeresebb budapesti üzletközpont között van a szaklap cikkírójának véleménye szerint.

Mint közismert, az óbudai Új Udvarban és a Rózsadomb Centerben már korábban bezárták a meglévő mozit. Több másutt lévő multiplex mozi pedig korántsem vonz annyi nézőt, mint 3-5 ével korábban.

A másik szempont, hogy bár a sikeres mozik tömegeket vonzanak a bevásárlóközpontokba, de közel sem biztos, hogy látogatóik vásárolnak is ott.

Nyugat-Európában egyre inkább elkülönülnek a szórakoztatási és a kereskedelmi-szolgáltató funkciók - állapítja meg az egyik szakember - ám minél keletebbre megyünk, ellenkező a tendencia, legalábbis egyelőre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását