2024. április 25. - Márk

Gyurcsány tájékoztatott

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn délelőtt személyesen tájékoztatta Szili Katalint, az Országgyűlés elnökét a szombati magyar-szlovák kormányfői találkozón történtekről - értesült az MTI.
2008. november 17. hétfő 14:47 - Hírextra
A házelnök az MTI-nek megerősítette, hogy a miniszterelnök délelőtt az irodájában járt.
Szili Katalin hozzátette: tájékoztatta a miniszterelnököt arról, hogy levelet váltottak a szlovák házelnökkel lehetséges találkozójuk időpontjáról. Mint mondta, Pavol Paskának azt javasolta, hogy december 3-án Komáromban egyeztessenek.

Arra felvetésre, hogy a szombati kormányfői találkozón aláírt közös nyilatkozatban nincs szó a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumáról (KMKF) szóló szlovák parlamenti határozatról, Szili Katalin a házbizottság hétfői rendkívüli ülése után tartott sajtótájékoztatón úgy reagált: azt szeretné, ha visszatérnének a szlovák-magyar alapszerződéshez, amelynek az első cikkelye kimondja, hogy minden vitás kérdést tárgyalások útján kell tisztázni.

Kitért arra, a magyar-szlovák házelnöki találkozón tisztázni lehet minden felvetődött kérdést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását