2024. április 26. - Ervin

Gyerekzsúrral foglalkozott az ombudsman

Nyolcéves gyerekek születésnapi zsúrmeghívásával, illetve meg nem hívásával kellett foglalkoznia a parlament ombudsmani hivatalának Svédországban.
2008. november 16. vasárnap 11:42 - Hírextra
Az előzmény: nem hívta még két osztálytársát 8. születésnapi zsúrjára egy kisfiú, az összes többit viszont igen, a meghívókat pedig az iskolában kézbesítette. Ez utóbbi miatt tett panaszt hivatalosan a gyerek iskolája hátrányos megkülönböztetés címén.

A fiú apja "viszontpanaszolt". Mint mondta, az egyik gyereket azért nem hívta meg fia, mert osztálytársa sem hívta meg őt a saját születésnapjára, a másik gyerek meg azért nem kapott meghívót, mert összeveszett a születésnapossal.

A meghívókat amúgy nem egy tanító, hanem maga a házigazda fiúcska osztotta szét, a pedagógus azonban észrevette, hogy ketten nem kaptak, mire elkobozta az összes többit.

A parlamenti panasziroda alapos megfontolás után - öt hónap telt el a panasztétel óta -, a héten elmarasztalta az iskolát, bár csak szóban, büntetést nem szabott ki rá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását