2024. május 13. - Szervác, Imola

KDNP: Gyurcsány nem kérte számon a Dunaszerdahelyen történteket

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint lehet bármilyen nyilatkozatot kiadni, a jelenlegi helyzeten nem változtat semmit, ha Gyurcsány Ferenc kormányfő nem kéri számon szlovák kollégájától a Dunaszerdahelyen történteket.
2008. november 15. szombat 17:21 - Hírextra
A KDNP feleslegesnek tartotta ezt a találkozót, semmi nem fog változni. A párt azon az állásponton van, hogy addig nem lehet jövőt építeni, amíg a múlt nem tisztázódik - utalt a szóvivő a Dunaszerdahelyen történtek tisztázatlanságára.

Halász Zsuzsa úgy vélte, hogy a helyzet addig nem fog megváltozni, amíg Ján Slota a szlovák kormány tagja, és nem lehet egyenlőségjelet tenni a szlovákiai és a magyarországi szélsőségesek között, hiszen Szlovákiában a szélsőségek kormányon vannak, míg Magyarországon nem.

A párt szóvivője hozzátette: a KDNP nem akar senkit sem "menteni", hiszen pártja is elítéli a szélsőséges megmozdulásokat, de példátlannak nevezte, hogy a magyar miniszterelnök nem követeli a szlovák kormányfőtől, hogy szűnjenek meg a magyarokat ért diszkriminatív jelenségek, és ne kapjon bátorítást a magyarellenesség, ami Szlovákiában kormányszinten folyik.

A KDNP úgy véli, mélyponton vannak a magyar-szlovák kapcsolatok. Ez annak a folyamatnak az eredménye, amely 2002-ben az MSZP-SZDSZ hatalomra jutásával kezdődött - tette hozzá Halász Zsuzsa.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását