2024. április 25. - Márk

A szülők tudatlansága

Spagetti, sült krumpli, narancslé, lekvárral töltött keksz - nem kevés szülő úgy gondolja, hogy ezek beletartoznak a napi ajánlott zöldség- és gyümölcsadagba, legalábbis egy brit felmérés szerint.
2008. november 15. szombat 07:52 - Hírextra
Egy mirelit zöldségeket gyártó brit cég olyan szülőket kérdezett meg felmérésében, akik 14 éven aluli gyereket nevelnek. Arra voltak kíváncsiak, hogy mit gondolnak azokról az élelmiszerekről, amelyeket gyerekeik fogyasztanak.

Meglepő eredményt hozott a kutatás: ötből egy szülő úgy gondolta, hogy a gyümölcslekvárral ízesített édesség, a spagetti, a sült krumpli és a narancslé kimeríti a gyümölcs vagy a zöldség fogalmát.

A megkérdezettek 15 százaléka szerint nem a szülő, hanem a nagyszülők, a tanárok, a doktorok és a sztárszakácsok dolga, hogy megtanítsa a gyereket a helyes és egészséges táplálkozásra.

A Kelet-Angliai Egyetem és a brit Medical Research Council közös felmérése szerint amellett, hogy a szülők nem tudják, pontosan mit jelent az egészséges táplálkozás, maguk a gyerekek sem nagyon törekednek arra, hogy megfelelő mennyiséget egyenek.

A kétezer, 9 és 10 év közötti megkérdezettek mindössze 41 százaléka mondta azt, hogy legalább napi egyszer eszik zöldséget vagy gyümölcsöt, bár a napi ajánlott fogyasztás naponta legalább 5 adagot ír elő. Egy adagnak azt a mennyiséget tekintik, amely elfér egy ember kezében.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását