2024. április 18. - Andrea, Ilma

Vége a playback-nek

Szigorú büntetésre számíthatnak Kínában azok az énekesek és zenészek, akik az "élő" előadásokon tátogással vagy a hangszeres játék tettetésével csapják be a közönséget.
2008. november 14. péntek 15:14 - Hírextra
A kínai Kulturális Minisztérium januártól életbelépő szigorításának véglegesítéséhez a hónap végéig várják a szakma és a közönség javaslatait - közölte a minisztérium egyik tisztségviselője.

Szun Csiu-hszia (Sun Qiuxia) szerint a profitorientált művészeknek - az eddigi széles körben elterjedt gyakorlattal ellentétben - tátogással vagy a hangszeres játék mímelésével nem szabad becsapniuk a közönséget.

Azt a személyt vagy szervezetet, akit, vagy amelyet egy kétéves ciklus során legalább kétszer "tettetésen" érnek, a működési engedély bevonására számíthat.

Kínában a playback a nyolcvanas évek elejétől az "élő" tévé- és gálaműsorok térhódításával vált megszokottá.

A 80-as évek végén befutott kínai popsztár, Cseng Csün (Zheng Jun) az egyik sanghaji helyi lapnak elmondta, hogy manapság az élő műsorokban a sztárok kevesebb mint 20 százaléka énekel a saját hangján.

"Egyszer egy gálaműsorban találkoztam egy jó nevű énekessel, aki a saját dalát sem ismerte fel, mert már olyan régen nem ő énekelte" - mondta Cseng.

A Kulturális Minisztérium a tátogás elleni szabályzatában azt is kiköti, hogy a jótékonysági rendezvényeken részt vevő kínai előadók az ilyen fellépések után nem kaphatnak tiszteletdíjat.
A szabályozás szövege szerint a költségek levonása után megmaradó összes bevételt a felajánlásban megnevezett célra kell fordítani. A szervezeteknek és egyéni előadóknak, a jótékonysági események után 10 napon belül kell nyilatkozniuk a költségeikről és bevételeikről.

További változást jelent a hongkongi és a makaói műsorszervezőknek, hogy januártól kezdve egyedüli befektetőként is szervezhetnek koncerteket a kínai szárazföld területén. Korábban a Kína különleges igazgatású területeiről érkezett cégeket kínai szórakoztatóipari partnerekkel való együttműködésre kötelezték.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását