2024. április 30. - Katalin, Kitti

Az Avatar meghódította a világot

A negyedik hétvégén sem lehetett elvenni James Cameron kék bennszülötteitől, a Na,viktól a pálmát: az Avatarra világszerte több mint 190 millió dollárért (35 milliárd forint) váltottak jegyet a nézők, a film eddigi bevételeit tekintve máris minden idők második legnagyobb kasszasikere.
2010. január 11. hétfő 14:13 - HírExtra
Az idegen bolygón játszódó 3D-s produkció összbevétele elérte az 1,34 milliárd dollárt (mintegy 250 milliárd forintot), ezzel átvette A Gyűrűk Ura - A király visszatér helyét a bevételi örökranglistán, és másodikként felzárkózott Cameron korábbi, Titanic című filmje mögé. A romantikus katasztrófafilm 1997-98-ban 1,84 milliárd dolláros (338 milliárd forintos) példátlan bevételi csúcsot állított fel.

A hétvégi észak-amerikai kasszasikerlistát 48,5 millió dolláros (9 milliárd forintos) bevétellel vezette az Avatar, összesen 429 millió dollárra (79 milliárd forintra) emelve a hazai forgalmazásból származó hasznot. Korában a térségben egyetlen film sem büszkélkedhetett ilyen rövid idő alatt ekkora jegybevétellel.

A filmet gyártó 20th Century Fox szerint Cameron mozija hamarosan Észak-Amerikában is megszerzi a bevételi örökranglistán a Titanic mögött a második helyet, ahol jelenleg A sötét lovag van 533,3 millió dolláros (98 milliárd forintos) mutatóval.

A hétvégi jegyeladások alapján az észak-amerikai piacon a Sherlock Holmes szerezte meg a második helyet 16,6 millió dollárral (3 milliárd forinttal). Harmadikként az Alvin és a mókusok 2. végzett 16,3 millióval (2,9 milliárd forinttal). A Daybreakers című vámpírfilm 15 milliós (2,7 milliárd forintos) bevétellel debütált a negyedik helyen, Meryl Streep romantikus komédiája, az Egyszerűen bonyolult pedig az ötödik lett 11 millió dollárral (2 milliárd forinttal).

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását