2024. május 7. - Gizella

Kártérítést kapott a "gyermekrabló"

Anyagi kártérítést kapott a Madeleine McCann elrablásával először meggyanúsított férfi. Robert Murat elfogadta a becsületsértésért megítélt kártérítést a British Sky Broadcasting (BSkyB) tévécsatornától.
2008. november 14. péntek 19:55 - Hírextra
Murat ügyvédje a bíróságon elmondta, hogy a Sky News honlapján egy cikket és egy videót tettek közzé, amely szerint védence magatartása emlékeztetett Ian Huntley viselkedésére, aki 2002-ben Nagy-Britanniában meggyilkolt két kislányt, Holly Wellst és Jessica Chapmant.

A honlapon olvasható cikk azt sugallta, hogy a 34 éves Murat megpróbálta félrevezetni az újságírókat, a 2007 májusában eltűnt kislány esetének nyomozása során úgy viselkedett, mintha a rendőrség embere lenne.

A BSkyB ügyvédje elmondta, a kártérítésen kívül kifizetik Murat bírósági költségeit, és a tévécsatorna bocsánatot kér a cikkben olvasható hamis vádakért továbbá a férfinak okozott kellemetlenségekért. A bocsánatkérés az elkövetkező tizenkét hónapon át fent lesz a tévécsatorna honlapján.

A múlt évben a portugál rendőrség elsőként a brit férfit, majd a kislány szüleit gyanúsította a kislány eltűnésével, de néhány hónapja ejtették a vádat.

Múlt év júliusában Murat - aki tagadta, hogy bármi része lenne a kislány eltűnésében - 10 brit laptól összesen 600 ezer font (186,2 millió Ft) kártérítést kapott az őt ért rágalmakért.

A négyéves Madeleine McCann 2007 májusában egy dél-portugáliai üdülőhelyen tűnt el kétéves ikertestvérei mellől egy éjszaka, míg szülei egy közeli étteremben vacsoráztak.

A brit média cikkeinek következménye számos kártérítési per lett. Márciusban a Daily Express és a Daily Star volt kénytelen Madeleine szüleinek, Kate és Gerry McCann-nek 550 ezer font kártérítést fizetni, mert cikkeikben azt sugallták, a szülők ölték meg a gyermeket. A múlt hónapban McCannék barátainak - akikkel a kislány eltűnésének éjszakáján a szülők együtt voltak - ítéltek meg 375 ezer font kártérítést, mert róluk azt írták ugyanezek az újságok, hogy nem mondtak igazat a gyermek eltűnéséről.

A kislányt a mai napig nem találták meg, és az ügynek jelenleg nincs gyanúsítottja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását