2024. május 12. - Pongrác

Védelemgazdasági és logisztikai konferencia

A Magyar Honvédség működésének alapelve a racionális védelemgazdálkodás; a logisztikai biztosítás és a fejlesztések gondos tervezése - mondta Szekeres Imre honvédelmi miniszter csütörtökön Veszprémben, a kétnapos nemzetközi védelemgazdasági és logisztikai
2008. november 13. csütörtök 16:56 - Hírextra
Növelni kell a szárazföldi erők mobilitását, a légtérvédelem hatékonyságát, biztosítani szükséges a stratégiai légi szállítást és nem utolsó sorban a katonák egyéni felszerelésének a korszerűsítését, a vezetés színvonalát növelő eszközök fejlesztését - hangsúlyozta a miniszter, megjegyezve: ezek a kiemelt feladatok határozzák meg hosszú távon a magyar haderő fejlesztését.

Szekeres Imre szerint a globális gazdasági környezetben a honvédség számára is egyre fontosabbá válik az innovációs tevékenység, éppen ezért van fokozott jelentősége a civil és katonai együttműködésen alapuló kutatásoknak, fejlesztéseknek. Mint mondta: idén először értékelték külön a Nemzeti Kutatási Technológiai Hivatal által kiírt pályázatokon a védelemgazdasággal kapcsolatos pályázatokat, és két "technikai jellegű fejlesztés" is támogatást kapott a civil alapból, amire korábban nem volt példa.

A miniszter hangsúlyozta: a kormányzat "nagy hangsúlyt fektet ezentúl a kutatóhelyek és a védelmi ipar képviselőinek konzorciumban történő együttműködésére". Egyre nagyobb teret akarnak biztosítani a magyar vállalatoknak is a katonai műveletekben való szerepvállaláshoz - tette hozzá a honvédelmi tárca vezetője.

"A Honvédelmi Minisztérium vállalatainak ipari kapacitását, innovációs potenciálját (...), rugalmas technológiáját sikeresen alkalmazzuk a magyar haderőben" - fogalmazott a miniszter, megjegyezve, hogy a logisztikai rendszerek korszerűsítésének munkája a NATO szervezetén belül is folyamatos. Ezt szándékszik támogatni Magyarország a Veszprémben létesítendő NATO Logisztikai Kiválósági Központ felállításával - mondta Szekeres Imre, hangsúlyozva a Pannon Egyetemen folyó magas szintű tudományos kutatómunka fontosságát is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását