2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Hasznos volt a csúcs

Az MSZP hasznosnak és tanulságosnak értékeli a csütörtöki gazdasági csúcsot, üdvözli annak eredményeit és készül a folytatásra - közölte Lendvai Ildikó, a párt frakcióvezetője az MTI-vel.
2008. november 13. csütörtök 18:57 - Hírextra
A szocialista politikus közleményében úgy vélekedett, hogy a gazdasági csúcs sikerrel folytatta, és emellett ki is terjesztette a nemzeti csúcson megkezdett párbeszédet, amiért köszönet illet valamennyi résztvevőt és a házigazda szerepére vállalkozó gazdasági bizottságot is.
Lendvai Ildikó hangsúlyozta, hogy a gazdasági csúcson a jelenlévők mindegyike érdemi javaslatokra törekedett, és kész volt az együttműködésre.

"Azt már a csúcs előtt megtudtuk, hogy van, aki demonstratív okból marad távol, mert tiltakozni akar" - jegyezte meg. Megjegyezte: örömmel tapasztalták, hogy a jelenlévők kivétel nélkül nem tiltakozni, hanem gondolkodni és segíteni akarnak, függetlenül attól, mely párttól vagy gazdasági szervezettől érkeztek. Szerinte ez a gazdasági csúcs legfontosabb közéleti eredménye.

A frakcióvezető úgy vélte, a gesztusoknál jóval több született, hiszen a munkahelymegőrzést, a vállalkozások likviditását, piacszerzését és versenyképességét szolgáló kormányzati javaslatokat a gazdasági szereplők mindegyike támogatásáról biztosította.

A szocialista frakció fontosnak tartja, hogy a "csúcsra járás" folytatódhat, hiszen a gazdasági bizottság elvállalta a szakpolitikai javaslatok gondozását, és időről időre hasonló szintű konzultációk szervezését - emelte ki közleményében a politikus.

Emellett kezdeményezi az MSZP, hogy a gazdaságpolitikán túlnyúló javaslatokról haladéktalanul ötpárti tárgyalások induljanak. Sürgős tárgyalást javasolnak elsősorban az euró bevezetésének útitervéről, valamint a szinte minden gazdasági szereplő által sürgetett önkormányzati reformról - zárul Lendvai Ildikó kommünikéje.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását