2024. április 25. - Márk

Obama utálja a fagyit

Barack Obama tizenévesen egy Baskin-Robbins fagylaltozóban dolgozott és most ki nem állhatja a fagyit, viszont imádja felesége, Michelle rákos tésztáját, ő maga pedig a chilli készítésének mestere - olvasható egy amerikai internetes hírmagazinban.
2008. november 12. szerda 09:08 - Hírextra
Az Egyesült Államok első fekete elnökéről tudni lehet, hogy sosem kávézik, ritkán fogyaszt alkoholt, kedvenc itala a fekete erdei gyümölcsökből készült jeges tea. Odavan a csokis-mogyorós proteinszeletért. Amikor Indonéziában élt, evett kutya- és kígyóhúst, sőt, sült szöcskét is.
A leendő amerikai elnök állítólag Pókemberes és Conan, a barbáros képregényeket gyűjt, kedvenc festője Pablo Picasso. Ha teheti Miles Davist, Bob Dylant, valamint Bachot és a The Fugeest hip-hop zenekart hallgatja.

Elolvasta az összes Harry Potter-regényt, kedvenc könyvének Herman Melville Moby Dickjét tartja. Kedvenc filmje a Casablanca és a Száll a kakukk fészkére. Álmok apámtól című memoárkötetének audiováltozatáért Grammy-díjat kapott 2006-ban. Első randijukon Michelle-t a feketék életének, problémáinak bemutatására törekvő Spike Lee Szemet szemért című filmjére vitte el.

Obama keresztneve, Barack szuahéli nyelven annyit tesz, hogy "az áldott". A középiskolában O'Bomber volt a beceneve, mert jól kosarazott. Egyetemista koráig még mindenki Barryként ismerte, akkortól viszont azt kérte, hogy teljes nevén szólítsák. Néhai nagyanyja Mackónak nevezte.
A majdani elnök imádja a scrabble-t és a pókert. Balkezes (a hatodik ilyen elnök a világháború óta), beszél spanyolul, és ha nem politikus lenne, építész szeretett volna lenni.

Tinédzserként kipróbálta a marihuánát és kokaint. Apple Mac laptopja van és egy Ford Escape Hybridet vezet, lecserélte korábbi benzinzabáló Chrysler 300-asát.

Ő és Michelle tavaly 4,2 millió dollárt keresett, bevételük nagy része könyveinek forgalmából származott. Diákhiteleit csak négy éve fizette vissza, miután szerződést írt alá könyvének megjelenéséről.

Súlyzózgat, 90 kilót nyom fekve, de a dohányzásról nem tudott leszokni, pedig az elnökség megpályázása előtt ezt megígérte Michelle-nek. Van egy pár vörös bokszkesztyűje, amelyet Muhammad Ali dedikált. Azt tervezi, hogy a Fehér Házban kialakít egy kosárlabdapályát.
1500 dolláros Hart Schaffner Marx öltönyt hord, négy pár azonos, 44-es méretű fekete cipője van. Hetente egyszer jár fodrászhoz Chicagóban (Zariff), ahol 21 dollárért nyírják a haját. Gyűlöli a fiatalok körében elterjedt csípőnadrágdivatot.

Szenátusi irodájában levő asztala egykor Robert Kennedyé volt, aki bátyjához, John F. Kennedyhez hasonlóan merénylet áldozata lett. A választási kampány során nem volt hajlandó figyelni a CNN hírcsatornát, inkább sporteseményeket nézett. Egy Madonna és a kisded szobrocskát, valamint egy olyan karkötőt hord, amely egy iraki katonáé volt, ezek a szerencsehozói. Az asztalán az élet törékenységének jelképét, egy tojást tartó kezet ábrázoló fafaragvány található.

Mindkét kislánya a Yale Egyetemen akar tanulni, a 10 éves Malia arról álmodik, hogy színésznő lesz, a 7 éves Sasha táncos- és énekesnő szeretne lenni. Obama chicagói házában négy kandalló van. Kedvenc tévéprogrammja a M.A.S.H. és A drót. A biztonságára ügyelő Titkosszolgálattól a Renegát (hitehagyott) kódnevet kapta - olvasható a The Huffington Post oldalán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását