2024. április 26. - Ervin

Belushi igazi albán

Magas állami kitüntetésben részesítette James Belushi albán származású amerikai színészt Bamir Topi albán elnök.Az ATA albán hírügynökség szerdai jelentése szerint a tiranai kongresszusi palotában tartott ünnepélyen az államfő elmondta:
2008. november 12. szerda 19:26 - Hírextra
Albánia büszke a világhírű színészre, aki méltósággal vállalja albán származását és az albán nép iránti szeretetét.

Topi az egyik legmagasabb állami kitüntetést, a nemzet megbecsülésének jele elnevezésű érdemrendet adományozta a színésznek valamennyi albán nevében. Belushi a medál átvétele után egyebek között elmondta: "Nem tudom, mivel érdemeltem ki ezt a nagy megtiszteltetést, hacsak nem azzal, hogy mindig is büszke voltam arra, ki vagyok és honnan jöttem. Amerikában születtem, de albán génjeim vannak és albán vér folyik az ereimben."

James Belushi 1954-ben született Chicagóban albán családban. Színészetet tanult, mint 1982-ben elhunyt bátyja, John Belushi, a The Blues Brothers sztárja. Első nagy sikerét a Mi történt az éjjel? (About Last Night) című 1986-os romantikus vígjátékkal aratta Demi Moore és Rob Lowe oldalán. Legismertebb filmje az 1989-es Kutyám, Jerry Lee.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását