2024. április 28. - Valéria

Nem kérte a szívátültetést egy 13 éves kislány

Saját életét megrövidítve sikerült meggyőznie egy 13 éves lánynak az egészségügyi hatóság embereit Nagy-Britanniában, hogy ne kötelezzék őt szívátültetésre.
2008. november 11. kedd 12:48 - Hírextra
A halálos beteg Hannah Jones szíve kapacitásának már csupán egytizedével működik, legfeljebb fél éve van hátra. Szívátültetéssel akartak segíteni rajta, ám a műtétet a lány elutasította, mondván, inkább a családjával szeretné tölteni hátralévő kevés idejét, mint kórházban kockázatos szívműtét miatt.

A hatóság emberei ezek után figyelmeztették a gyerek szüleit, hogy bírósági büntetést kockáztatnak, ha nem hajlandók visszavinni lányukat a kórházba.

A gyerek - aki az utóbbi nyolc év nagy részét kórházban töltötte, mert leukémia ellen is kezelték - végül mégis rábeszélte a hatóságot arra, hogy álljon el jogi tervétől.Szülei egyébként maximálisan tiszteletben tartják döntését.

"Hannah tudja, bármikor meggondolhatja magát és rákerülhet a szívátültetésre várók listájára" - mondta az apa.Az anya korábban nővérként dolgozott egy kórház intenzív osztályán.

"A lányom már sok traumán ment át, nagyon valószínű, hogy öt év múlva ismét szívátültetésre szorulna. Örülök, hogy így döntött, számára ez a jobb" - mondta a Daily Mirror című brit lapnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását