2024. május 24. - Eszter, Eliza

Grosics Gyula nevét viseli egy sportiskola keddtől

Kedden felvette Grosics Gyula nevét a Budai Sport Általános Iskola. Az új névtáblát az Aranycsapat kapusának jelenlétében avatták fel Újbudán.
2008. november 11. kedd 14:27 - Hírextra
A kelenföldi iskolában a táblát ünnnepélyes keretek között Grosics és Molnár Gyula XI. kerületi polgármester, a névváltoztatást javasló Jankó István önkormányzati képviselő, illetve az egyik diák közösen leplezte le. Ezt követően a kerületben élő legendás labdarúgónak átadták az iskola új nevével díszített egyes számú pólót.

A helyi képviselő testület még októberben, egyhangúlag fogadta el az átkeresztelésről szóló javaslatot, mely a kerület napjától (november 11.) érvényes.

A rendezvényen Gyarmati Dezső, Kárpáti György, Martinek János, Mészöly Kálmán és Molnár Tamás olimpiai bajnokok is részt vettek, továbbá Kamuti Jenő, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, valamint Cseh László és Gécsek Tibor.

Az iskola négy éve rendszeresen híres magyar sportolókról nevezi el egy-egy tantermét, kedden a pekingi olimpián három ezüstérmet szerzett Cseh László nevét kapta meg az egyik helység.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását