2024. május 13. - Szervác, Imola

Az SZDSZ javaslatcsomaggal készül

Három pontban foglalhatók össze az SZDSZ javaslatai, amelyekkel a miniszterelnök által kezdeményezett csütörtöki gazdasági csúcson elő akarnak állni: a liberális párt az euró mielőbbi bevezetését, a több mint kilencezer állami feladat áttekintését és csök
2008. november 11. kedd 15:24 - Hírextra
A frakcióvezető nem kívánt minden részletet ismertetni, mert Fodor Gábor pártelnökkel együtt, szerdai sajtótájékoztatójukon fognak róluk beszámolni.

Kóka János a gazdasági válság miatt kiemelte az euró minél korábbi bevezetését.
Külön pontként kitért arra, hogy szükség van a több mint 9.000 állami közfeladat áttekintésére és visszavágására. A politikus szerint ezzel a lépéssel évente legalább annyi pénzt lehetne megtakarítani, mint a teljes 13. havi fizetés összege. Az állam kivonulhat olyan területekről, ahol nincs feladata, illetve más kérdésekre koncentrálhat. Példát említve nehezen érthetőnek nevezte, hogy miért kell évente milliárdokat fordítani az állami alkalmazottak üdültetésének megszervezésére és lebonyolítására.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az SZDSZ be kívánja vezetni a fordított felelősség elvét a közhivatalokban, így az APEH-nél is. Ez azt jelenti, hogy ha az adófizető kérdésére, kérelmére a hivatal nem válaszol határidőben, akkor a kérelmet elfogadottnak kell tekinteni. A cél, hogy ne az adózó, hanem a késlekedő hivatal fusson a pénze után. A hivatal hallgatása - néhány különleges eset kivételével - a teljes közigazgatásban jelentsen beleegyezést a kérvény tartalmába.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását