2024. április 24. - György

Nyílvános az FTC-t kizárók névsora

Az FTC Pártolói Egyesület hétfőn nyilvánosságra hozta a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli licencadó testület azon hét tagjának névsorát, akik 2006 júliusában döntöttek a Ferencváros élvonalbeli kizárásáról.
2008. november 10. hétfő 08:24 - Hírextra
Az FTC PE elnöksége hétfőn reggel hatkor tette közzé az MLSZ által szerdán postázott listát a www.ftcpe.hu weboldalon.

"Nem mesterlövészek voltak, 2006-ban mégis kilőttek egy csapatot az NB I-ből. Büszkék nem lehettek a tettükre, hiszen azóta az MLSZ segítségével a titkolózás erős homályába burkolóztak. Az FTC PE - sok jogász által precedensértékűnek nevezett - perekben érte el, hogy nevük nyilvánosságra kerülhessen" - vezeti fel az egyesület a nevek közreadását.

Az MLSZ teljesítette a jogerős ítéletben foglaltakat, levélben elküldött részünkre hét nevet - írják, majd "szigorúan ABC-rendben" közlik, kiknek a nevét kapták meg.

A felsorolásban Bárányos László, Horváth József, Laczkó János, Pálfay Szilárd, Pere József, Riklik Anett és Szendrő Dénes neve szerepel.

"A bíróság fontosnak tartja rögzíteni azt, hogy a jelen ítélet semmilyen módon nem jelent állásfoglalást abban a kérdésben, hogy a Ferencvárosi Torna Club kizárása jogszerű volt-e vagy sem, miként abban a kérdésben sem jelent állásfoglalást, hogy a sportszervezet valóban megfelelt-e a licencadás feltételeinek. A felperes felelőssége az, hogy a kiadni rendelt adatokkal visszaélésszerű joggyakorlás ne történjék" - idézik a honlapon annak a bírósági ítéletnek a szövegét, amelynek alapján megismerhették a kért neveket.

"Közzéteszünk hét nevet, amellyel mint adatokkal kizártnak érezzük a visszaélésszerű joggyakorlást. A jelen közzététellel együtt nyomatékosan felhívunk mindenkit, hogy maga is tartsa be az MLSZ kérését" - fogalmaznak, hozzátéve: nyilván a nevekhez újabb adatok kereshetők, amelyek révén ezek az emberek egyértelműen megtalálhatók és megkérdezhetők.

"Ha valaki ezt is megteszi, megkérjük, hogy érzelmektől és indulatoktól mentesen kérdezzen, mert ebben az országban minden közérdekből eljáró személytől meg lehet kérdezni, mit és miért döntött, ez elvitathatatlan alapjog" - olvasható az FTC Pártolói Egyesület honlapján.

Az egyesület maga is újabb adatokat keresett és talált a nevekhez, s a levél megérkezésétől a közzétételig eltelt három napban szerzett információikat a nevek közreadásával együtt meg is osztották olvasóikkal.

"Az MLSZ az eddig szigorúan titkolt emberek munkájával nagyon meg volt elégedve. Ezt igazolja, hogy 2008.06.30-ig mindahányan tagjai voltak a licencadás testületeinek. Nevezettek közül többen különböző megyei labdarúgó szövetségek bizottságaiban is dolgoznak. Szendrő Dénes elnöke a Pest Megyei LSZ Felügyelő Bizottságának, Bárányos László ugyanennek a bizottságnak a tagja.

Horváth József a Baranya Megyei LSZ elnökségének a tagja, aki emellett vezeti a Kispályás- Női Teremlabdarúgó Bizottságot is. Pere József a Fejér Megyei LSZ Fellebbviteli Bizottságának volt a tagja, míg Pálfay Szilárd korábban a Győr- Moson- Sopron Megyei LSZ Fegyelmi Bizottságában kapott szerepet. Utóbbi két úr a frissített megyei szövetségi honlapokban már nem szerepel tagként" - közölték a döntéshozókról három nap alatt összegyűjtött adataikat.

Mint megjegyzik, Laczkó Jánosnak a labdarúgás vezetésében a licencbizottságbeli tagságán kívül más szerepe nincs, ő a Budapesti Amatőr Boksz Szövetség elnöke. Ő volt az egyetlen, aki nevét és ténykedését már 2006-ban a nyilvánosság előtt vállalta, elmondta, hogy és miképp került a bizottságba, s ott milyen szempontok alapján döntött - emlékeztetnek az egyesület honlapján.

"Gyakorlatilag ezt várná el minden sportért rajongó ember a bizottság többi tagjától is. Nincs mitől félniük, hiszen az iratanyag áttanulmányozása után a lelkiismeretük szerint döntöttek" - állítják az egyesület honlapján olvasható szöveg szerzői.

A nevek közzétételének hétfőre halasztását a honlap szerint az indokolta, hogy semmiképpen nem szerették volna elvonni a figyelmet a szombati demonstrációról, "mert most minden erőnkkel presszionálni kell a hazai döntéshozókat, hogy komoly és határozott lépéseket tegyenek a dunaszerdahelyi vérengzéssel kapcsolatban".

A Fővárosi Ítélőtábla az FTC PE által indított perben szeptember 16-án döntött jogerősen arról, hogy az MLSZ-nek kötelessége kiadni a névsort.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását