2024. április 20. - Tivadar

LEN Kupa: egy csoportban a Vasas és az Eger

Azonos csoportba került a férfi vízilabda Euroliga két főtáblás magyar csapata, a TEVA-VasasPlaket és a ZF Eger.
2008. november 9. vasárnap 13:30 - Hírextra
Ugyanakkor viszonylag könnyű ellenfeleket kaptak a magyar csapatok a LEN Kupában, ahol a 8 közé jutásért a Honvéd a görög Vuliagmenivel vív meg oda-vissza alapon, míg az egyenes kieséses szakasz másik hazai érintettje, a Szeged a montenegrói Cattaróval csap össze.

Az európai szövetség (LEN) teljes vezérkarának részvételével lezajlott eseményen először a LEN Kupa legjobb 16 csapatát osztották párokba, és a "varázsgömbökből" előbukkanó csapatnevek egyértelműen a "jobbak" közül valók, bár Kásás Zoltán, a szegediek vezetőedzője óvott az "előörömtől".

"A nagyon erős Kotor második csapata a rivális, amely azonban cseppet sem gyenge, sőt! A Cattaróban horvát válogatottak pólóznak, de szerb és spanyol légiósai is vannak, szóval az egyik legkomolyabb ellenfelet kaptuk!"

A Honvéd háza táján felszabadultabbnak tűntek a szakvezetők. Vad Lajos vezetőedző afféle közös véleményt fogalmazott meg, amikor ezt mondta:
"Nem húztunk rosszat, ezt a csapatot, a görög Vuliagmenit kaptuk, hát ezt kell megverni!"

Az euroligásoknál érthető bosszankodást lehetett érzékelni, amikor kiderült, hogy ismét sikerült egyazon kvartettbe "belehúzni" a magyar együtteseket.

"A Vasast egyszerűen ki kéne venni az Euroligából, és nem lenne semmi gond! - reagált mérges-ironikus stílusban Gerendás György, az egriek vezetőedzője. - A Vasassal két éve is együtt voltunk, az angyalföldiek tavaly a Honvéddal, az idén megint velünk kerültek össze, szóval bosszantó..."
Földi László, a Vasas vezetőedzője se volt boldog, hogy megint honfitársakkal kell versengeni a nyolc közé jutásért:

"Különös hagyományt folytatunk, az biztos, jó lenne, ha nem ismétlődne évről évre ugyanaz. Mindenesetre van még a miénknél is nehezebb négyes, amellett reméljük, hogy úgy sikerül majd tavasszal lezárni a csoportmeccseket, hogy abból a magyar vízilabda egésze profitál, s persze sikerül továbbjutnunk a negyeddöntőbe, mert ez a cél."

A magyar érdekeltségű párok, illetve az Euroliga-kvartett:

LEN Kupa, a 8 közé jutásért:
Domino Honvéd-Vuliagmeni (görög)
Cattaro (montenegrói)- Szeged-Beton VE
A párharc első meccseit november 22-én vagy 23-án játsszák, a visszavágót december 13-án vagy 14-én.

Euroliga, 16-os főtábla, D csoport:
TEVA-VasasPlaket, Partizan Beograd (szerb), CN Marseille (francia), ZF-Eger

A négyesen belül mindenki találkozik mindenkivel, s az első kettő jut tovább a nyolc közé. A forgatókönyv szerint az első körben - november 22-én vagy 23-án - Eger-Vasas "házirangadót" rendeznek, s az utolsó fordulóban - márciusban - lesz majd a Vasas-Eger mérkőzés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását